Liceele din Caransebeș, onorate cu titlul de colegii!

Cele mai bune două licee din municipiul de pe Timiș și Sebeș au fost onorate zilele acestea cu titlul de colegii naționale. Rezultatele bune obținute de elevi de-a lungul timpului, dar și munca depusă ca la carte de conducere și de cadrele didactice au adus unităților de învățământ un titlu râvnit de toate liceele din țară.

Zeci de generații de prestigiu au demonstrat că atât Liceul Traian Doda, cât și Liceul C. D. Loga se ridică la rangul celor mai bune unități școlare din țară. Astfel, aliniate perfect pe aceeași treaptă cu cele mai mari colegii naționale, cele două licee din Caransebeș au intrat în vizorul Ministerului Educației care a decis schimbarea titulaturii din liceu în colegiu.

„Putem spune că suntem în fericita situație în care anunțăm că două școli de prestigiu care au scos generații de absolvenți ce au făcut cinste municipiului Caransebeș, Traian Doda și C.D Loga, au titlul de colegii. Cele două unități școlare, la solicitarea conducerii, la vizarea dată de Consiliul Local și de primărie, au obținut din partea ministerului titlul de colegii naționale”, a explicat edilul-șef Marcel Vela.

Autoritățile locale sunt conștiente că odată cu noul titlu atribuit liceelor elevii gugulani vor avea mult mai mult de muncă pentru a păstra rezultatele la cel mai înalt nivel.

„Aceste titluri obligă în cotinuare corpul didactic, absolvenții și pe noi, administrația locală, să păstrăm ștacheta de performanță la același nivel, ba chiar să o ridicăm pentru a intra în competiție cu alte colegii naționale din țară”, a mai menționat primarul Marcel Vela.

Foto:arhivă