“Împăratul” Simi și Ghiță Valentin rămân în arest

explo 1000x200

Arestaţi preventiv de Tribunalul Timiş pentru fapte de corupţie, primarii din Oţelu Roşu şi Socol vin astăzi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin cu cereri de liberare sub control judiciar. 

 

UPDATE, ora 17.50

“Secţia Penală a Tribunalului Caraş-Severin a soluţionat în cursul zilei de astăzi două cereri de liberare provizorie sub control judiciar. După examinarea acestora şi luarea de declaraţii celor doi incupaţi, s-a constatat că se impune respingerea ambelor solicitări ca nefondate. După pronunţarea celor două hotărâri, inculpaţii au declarat recurs”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

UPDATE 14.20
Simpatizanții primarului suspendat, Iancu Simion Simi, au luat cu asalt Tribunalul Caraș-Severin, ca să își manifeste simpatia față de “Împăratul” lor. Peste 50 de persoane se află în secția penală, care este plină până la refuz, iar alți localnici așteaptă în fața instanței decizia magistraților. Iancu Simion Simi, dar și Valentin Ghiță au ajuns în boxa acuzaților, în urmă cu doar câteva momente. În timp ce edilul-șef de la Oțelu-Roșu este tras la patru ace, îmbrăcat în costum, optimist, dar cu cătușe la mâini, primarul de la Socol, pare prea obosit să își mai îngrijească imaginea. Acesta pare foarte afectat de ceea ce i se întâmplă. În ce îl privește pe Romică Anculia, șeful APIA, acesta se va prezenta mâine în fața instanței cu propunerea de liberare condiționată, iar același lucru îl va face și Iancu Simion Simi, dacă judecătorii refuză astăzi să îl lase să plece acasă, alături de simpatizanții săi.

UPDATE ORA 08.00
Încătuşaţi pentru că ar fi fraudat fondurile europene constând în subvenţii pentru întreţinerea păşunilor, Romică Anculia, Simion Iancu Simi şi Valentin Ghiţă cer să fie cercetaţi în stare de libertate. Magistraţii timişoreni, atât cei de la Tribunalul Timiş, cât şi cei de la Curtea de Apel, au concluzionat că locul lor este în arest. Asta după ce procurorii DNA au prezentat dovezi ce vin să ateste faptul că Anculia încerca să se sustragă, că acesta intenţiona să se interneze în spital înainte ca mascaţii să-i bată la uşă. În plus, directorul APIA şi-a schimbat declaraţiile. A scris cu mâna lui în faţa organelor de cercetare penală recunoscând totul, dar în faţa instanţei şi-a retractat afirmaţiile. A negat că ar fi pretins şi primit vreodată bani de la vreun primar sau director de firmă. Ghiţă şi Iancu au negat şi ei că s-ar face vinovaţi de ceva în acest dosar, în ciuda stenogramelor mai mult decât elocvente şi a mărturiilor omului de afaceri Todor Jurj, care a ales calea sincerităţii şi a povestit în cel mai mic detaliu cum se fraudau fondurile APIA.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla decizia instanţei!

banner 970 x 250