Liberalul Borcean are planuri verzi pentru Caransebeș! Investește 16,5 milioane!

Un proiect grandios de transformare a municipiului Caransebeș într-un plămân verde este pe cale să înceapă în urbea de pe Timiș și Sebeș. 20.596 de mp de teren din domeniul public ar urma să fie transformați în următoarele 24 de luni în spații verzi cu alei, arbori, arbuști, cu mobilier, locuri de joacă pentru cei mici, corpuri de iluminat și multe altele.

Studiul de fezabilitate al proiectului „Revitalizare și amenajare spații verzi în municipiul Caransebeș” a fost aprobat în cadrul ședinței de Consiliu Local. Valoarea totală a investiției prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu finanțare nerambursabilă, este de aproape 16.500.000 lei. Potrivit directorului Direcției Proiecte și Programe din cadrul Primăriei Caransebeș, Gabriela Bănăduc, la finalul proiectului Caransebeșul va fi mai bogat din punct de vedere edilitar urbanistic cu aproape 900 de alei pietonale amenajate, cu 17 locuri de joacă în cartierele urbei, cu 6 toalete publice, sector unde orașul este deficitar, cu peste 100 de stâlpi și corpuri de iluminat, cu încărcătoare solare, coșuri de gunoi, bănci, tot ce ține de un estetic urban la standarde europene. Pentru promovarea egalității de șanse vor fi montate două plăcuțe cu mesaje corespunzătoare și două panouri informative tactile în scriere Braille. Parcurile care vor fi amenajate vor purta numele: Sport Arena Parc, Parcul Veverițelor, Parcul Soarelui sau Parcul Teilor.

Municipalitatea s-a angajat ca, la finalizarea proiectului, să suporte cheltuielile de întreținere, reparații și gestionare a proiectului. Tot acest proiect are ca scop îmbunătățirea mediului urban.

leader board 728 x 90 px