Liberalii susțin menținerea actualei cote a TVA

Nicolae Ciucă, fostul premier al României, președintele Senatului și președinte al PNL.
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

PNL susține menținerea actualei cote a TVA, afirmă președintele liberalilor, Nicolae Ciucă. De asemenea, liberalii susțin reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale și măsurile fiscale pentru angajarea răspunderii guvernamentale anunțată de premierul Marcel Ciolacu.

„Subiectul care este de interes major pentru toată lumea este cel al angajării răspunderii guvernamentale pe măsurile de reducere a cheltuielilor și măsurile fiscale. Am avut discuții și am prezentat elementele fundamentale pe care PNL le-a susținut și continuă să le susțină pentru angajarea acestei răspunderi. Elementele fundamentale sunt trei, anume reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale și măsurile fiscale.”, spune Nicolae Ciucă.

El precizează că, în plus, PNL „a susținut și continuă să susțină menținerea cotei unice de impozitare, va continua să susțină întreprinzătorii privați, mediul economic, tot ceea ce înseamnă investiții prin menținerea cotei de impozitare la dividente la 8%”.

„De asemenea, PNL susține menținerea actualei cote la TVA și susținem ca la nivelul întregii structuri guvernamentale să fie identificate acele măsuri prin care marile companii să plătească impozit pe profitul realizat în țara noastră. De asemenea, susținem ca la nivelul profesiilor liberale și a PFA să se impună un plafon pentru CASS.”, adaugă liderul PNL.

El precizează că PNL propune un pachet pentru a stimula creșterea economică.

„Am discutat cu toți cei care au cunoaștere în domeniul economic, bugetar-fiscal, că dincolo de aceste măsuri avem nevoie de un alt pachet prin care să susținem măsuri de investiții, de creștere economică în țara noastră. Sunt trei linii pe care putem să le abordăm – facilități fiscale, facilități pentru utilități și ajutor de stat personalizat pentru investițiile care depășesc suma de 50 de milioane de euro”, afirmă Ciucă.

El anunță că astăzi va avea loc o ședință a coaliției de guvernare.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat și măsurile de echilibrare fiscală.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/