Liberalii stau la coadă să pupe mâna noului stăpân!

După ce au terminat cu evaluatul și cu debarcatul de la șefia partidului, liberalii s-au așezat frumos la rând să pupe mâna noului stăpân. Ceva în genul procesiunilor de la Nicula și Iași, unde tot românul vrea să ajungă măcar o dată în viață să atingă racla cu sfintele moaște. Că așa-i frumos, să vadă și nea Nicu Ciucă loialitatea unui Rareș Bogdan, Emil Boc, don Gicu Flutur, tanti Alinuța lu Gorghiu care răgușiseră acum șase luni răcnind din toți bojicii: „Cîțuuu, președinteee!” „Cîțuuu președinte!”.

Neoficial, pelerinajul a început în momentul în care fraierul de Vasilică Cîțu și-a anunțat demisia. Și i-am spus: „Bă, nu-ți da demisia, că tu ești ales, nicidecum numit sau pus de nu știu cine.” Credeți că m-a ascultat? Aiurea. Săracul era convins că adevărații gentelmeni au onoare în momentele în care viața te pune la colți pe coji de nucă. Poate la alții o fi așa, nu la noi, măi Florin, unde la mojicie trebuie răspuns tot cu mojicie. Adică acu șase luni te-ar fi pupat și-n cur, iar acum te-au scos în șuturi din partid. Spun că te-au scos, că mă gândesc că ai atâta minte, după modelul lui Șică Mandolină, să nu mai rămâi în PNL. Dă-i în… Doamne, iartă-mă, că vorbesc cu păcat în post și du-te, Vasilică, unde vezi cu ochii și fă-ți alt partid, cu mult mai trainic și mai frumos, dacă nu te-ai săturat de politică până acum!

Oficial, pelerinajul se încheie cu Sfânta Liturghie din Duminica Floriilor la nemți și unguri, când nea Nicu Generalul va fi ales președinte peste toți liberalii din Moldova, Țara Românească, Banat și Ardealul lui Boc și Rareș Bogdan. Pentru că este un moment de înaltă respirație patriotică, ca să zic așa, „Marele Alb” este chemată să dea dezlegare la o cupă cu șampanie, pupături și o Periniță, simbol al perenității liberale.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Nea Nicule, un sfat pentru matale. Nu te culca pe-o ureche. Nu-i cunoști: azi îți pupă mâna, iar peste șase luni te fac pe la spate. Și știi cu ce te fac? Cu teza de doctorat. Ai grijă, că te au la mână cu asta. ‘Geaba zici că ți-ai rezolvat problema. Așa o crezut și Băsescu și uite că a ajuns astăzi să-și caute apartament în Pantelimon. O să vezi. Ăștia n-au mamă, n-au tată, că dacă ar fi avut, ar fi lăsat să treacă Paștele și după aia îl schimbau pe Cîțu. Îți dai seama, dacă în Postul Mare sunt în stare de așa ceva, de ce-or fi capabili în restul anului.

Dar ascultă la mine, nea Nicule, că nu te învăț de rău. Coboară milităria din pod și fă salturi și culcaturi cu ei până le-o ieși pe ochi. Pune-i de planton pe rând, iar celor mai șmecheri spune-le să-și aleagă căci schimbul unul și trei sunt ocupate! O dată pe lună du-i la spovedit să spună toate șmenurile pe care le fac în numele populimii și dă-i afară din partid pe ăia pe care îi prinzi. Fii fără milă. E adevărat, dacă faci asta, s-ar putea să rămâi fără armată până la alegeri. Riscă și dacă o fi să fie, bagă juniorii la înaintare. Că vorba aia: ce ai avut și ce-ai pierdut?

banner 970 x 250