Liberalii reșițeni repun tramvaiul pe linie! Cu mâinile pesediștilor!

Proiectul de 25 de milioane de euro a avut nevoie de două ședințe de consiliu local într-o singură zi pentru a nu eșua, dar și de încăpățânarea primarului Nelu Popa și de „puterea de convingere” a liderului Grupului PNL din Consiliul Local Reșița, Hadrian Popescu.

Primarul Reșiței i-a convocat de îndată pentru vineri, la ora 12, pe consilierii locali pentru a vota trecerea depoului de tramvaie, achiziționat recent de societatea municipalității, Transport Urban Reșița, în domeniul public. O mutare absolut obligatorie pentru depunerea proiectului pe mobilitate urbană, în valoare de 25 de milioane de euro, care constă în reintroducerea tramvaiului ca mijloc de transport public în Reșița. Pentru eligibilitatea proiectului sunt obligatorii mai multe condiții îndeplinite cumulativ. Printre acestea, depoul trebuie să fie liber de sarcini și în proprietatea municipalității. Lucru cu care toți consilierii locali, fie ei liberali, social-democrați, ai Partidului Verde sau ai PMP au fost de acord atunci când și-au exprimat acordul pentru trecerea depoului în patrimoniul TUR. A existat atunci și un amendament al consilierilor PSD, care prevedea ca în 45 de zile de la achiziționare acest depou să treacă în patrimoniul orașului. La ședința de îndată de la ora 12, pesediștii au cerut timp, refuzând să voteze aprobarea trecerii de la TUR în domeniul public a depoului. Pe motiv că prețul de achiziție a fost ceva mai mare decât cel stabilit de evaluatorul plătit de municipalitate. Fiind vorba despre un proiect ce vizează patrimoniul, era nevoie de votul a două treimi. Imposibil de realizat fără votul social-democraților, mai ales în condițiile în care liberalii și verzii au fost doar 13 în sală, Pârvănescu fiind plecat la Herculane. Totul s-a amânat astfel pentru săptămâna viitoare, numai că Popa și Popescu au început jocurile de culise. Și le-a ieșit!

Nelu Popa a trimis de urgență o mașină la Herculane, după Pârvănescu, Hadrian Popescu a demarat pe șest discuții cu câțiva dintre pesediști, astfel că pentru ora 18 a fost convocată o nouă ședință de îndată a Consiliului Local. Cu mâinile ridicate „pentru” ale vicelui PSD Duruț, consilierilor PSD Chivari și Ionescu și ale PMP-istului Viorel Mutu, proiectul a trecut. Depoul e din nou în domeniul public, astfel că miercuri va fi prins în contractul de delegare al acestui serviciu de transport public și tramvaiul de 25 de milioane de euro e tot mai aproape să fie pus în circulație.