Liberalii din Lugoj, incapabili să-și conducă filiala?

ionut sarbu, presedinte pnl lugoj
untitled design set 970x90 px

Filiala lugojeană a Partidului Național Liberal are un nou președinte interimar, adus de această dată de la Timișoara, asta după ce în urmă cu peste un an organizația îl numise la conducere pe primarul comunei Știuca.

Lugojenii nu mai sunt buni liberali, cel puțin așa consideră membrii Biroului Permanent Județean, în frunte cu președintele Alin Nica. La ultima ședință, aceștia l-au desemnat șef la Lugoj pe Ionuț Sîrbu, cel care conduce tineretul liberal din Timiș. El are rolul de a se ocupa de reconstrucția organizației. „Pentru noi, organizația din Lugoj este foarte importantă. Am încercat de mai multe ori să facem alegeri și să repornim activitatea în această organizație, dar ne-am lovit, din păcate, de ezitări, amânări și tot felul de pretexte care au blocat toate demersurile noastre. Sunt convins că Ionuț Sîrbu va reuși să depășească toate piedicile și va construi la Lugoj o echipă cu care să recâștigăm Primăria. Noul președinte interimar al PNL Lugoj are toată susținerea mea și sprijinul întregului birou. Am încredere în capacitatea lui Ionuț Sîrbu de a relansa activitatea organizației din Lugoj. El a dovedit deja la tineret că este foarte capabil și știe ce are de făcut”, a spus președintele PNL Timiș.

Șefi de peste tot, doar din Lugoj nu

Neînțelegerile dintre Lugoj și conducerea județeană au început imediat după alegerile din 2020, când președinte la Lugoj era Claudiu Buciu. Acesta a fost înlăturat din fruntea filialei, iar în locul lui a fost pus interimar Vasile Bejera, primarul comunei Știuca, deși Lugojul avea la bază un nucleu important de politicieni cu state vechi, medici, antreprenori, ingineri etc, din care fac parte Adrian Serendan, doctorița Diana Szucs, omul de faceri Mihai Agache, Mihai Anghel sau actualul primar Bogdan Blidaru. Atunci, PNL Timiș a comunicat că decizia de numire a lui Bejera „vine ca urmare a faptului că organizația PNL Lugoj nu a organizat alegeri statutare, desconsiderând timp de un an, solicitările repetate ale conducerii județene și naționale”. După măsura luată, mai mulți membri ai PNL Lugoj au cerut colegilor de la Timișoara să îl retragă de la conducerea filialei pe Vasile Bejera, considerând că „diferența între cele două organizații, Lugoj și Știuca, este imensă”.

Scârbiți de ce se întâmplă la „centru”

Spiritul „competitiv și democratic” din sânul PNL Timiș s-a făcut remarcat și la alegerile pentru Comitetul de Coordonare Județean, când liberalii timișeni au reușit să îndepărteze membrii estului județului din forul de conducere. Lugojeanca Adriana Corbeanu a fost „faultată” pentru a ocupa o poziție în Biroul Politic, asta după ce a fost scoasă de pe un loc eligibil pentru Parlamentul României. Alții, scârbiți de ce se întâmplă, nu și-au mai depus candidaturile. Singurii reprezentanți ai zonei Lugoj – Făget sunt Marcel Avram, primarul „orașului castanilor” și Vasile Bejera, primarul comunei Știuca. Marcel Avram este vicepreședinte pentru politici în educație, iar Vasile Bejera este membru în Biroul Politic.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/