Liberalii din Caraș-Severin, în doliu. Președintele de onoare al PNL a încetat din viață la vârsta de 100 de ani

Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al Partidului Național Liberal, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 100 de ani.

Doliu în Partidul Național Liberal. Președintele de onoare Mircea Ionescu Quintus a încetat din viață în această după-amiază la reședința sa din Ploiești la vârsta de 100 de ani. Cu acest prilej, președintele liberalilor cărășeni, Marcel Vela, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj:

„Astăzi s-a ridicat la Cer președintele de onoare al Partidului Național Liberal, seniorul Mircea Ionescu Quintus. Prieten și camarad, un om extraordinar, cu o viață și un destin de roman, născut în anul 1917, Mircea Ionescu Quintus a fost martor și ctitor la toate evenimentele importante din istoria României din perioada interbelică, de după Revoluția din anul 1989 și până în prezent, când a împlinit 100 de ani. Veteran al celui de-al doilea război mondial, decorat cu Steaua României, epigramist, membru al Uniunii Scriitorilor din România, cel mai vechi membru PNL, Mircea Ionescu Quintus a fost președinte al Senatului României și Ministru al Justiției. Dumnezeu să vă odihnească în liniște și pace, domnule Președinte!”

Un mesaj de rămas bun a postat pe pagina sa și deputatul PNL Valeria Schelean. „Mircea Ionescu Quintus, istoria PNL, model de om politic, reper pentru noi toți! Dumnezeu să-l odihnească!”.

Și Ioan Popa, președintele PNL Reșița, a postat un mesaj în memoria lui Mircea Ionescu Quintus. „Ne luăm rămas bun de la Mircea Ionescu Quintus după o viața dedicată României și Partidului Național Liberal. Mulțumim, domnule Președinte!”.

Născut în 18 martie 1917, Quintus a intrat în politică la 19 ani. Prima funcție importantă a fost cea de președinte al Tineretului Liberal „Brătianu” din judeţul Prahova şi membru al Comitetului Naţional al Tineretului Liberal (1945 – 1947). A fost deţinut politic mai mulţi ani, în perioada regimului comunist. La 5 iulie 2002, Mircea Ionescu Quintus a fost ales preşedinte de onoare al PNL.

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat în luna martie 2017 pe Mircea Ionescu Quintus, la împlinirea vârstei de 100 de ani, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Ofiţer, în semn de „înaltă apreciere pentru contribuţia remarcabilă la consolidarea unei vieţi politice democratice în România”. În data de 15 mai, șeful statului a semnat decretul privind înaintarea în grad de general-maior (în retragere) – cu două stele a fostului preşedinte al PNL, Mircea Ionescu-Quintus.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/