Liberalii acceptă pe oricine în locul lui Frunzăverde! Șefia Consiliului Județean, stabilită prin sentință judecătorească!

explo 1000x200

Marcel Vela i-a invitat pe liderii celorlalte formațiuni politice care au reprezentanți în Consiliul Județean Caraș-Severin să lase jocurile politice deoparte și să aleagă alt președinte al administrației județene! Frunzăverde poate încurca socotelile!

Având în vedere situația creată la Consiliul Județean în urma demisiei vicepreședintelui Ilie Iova, care ar putea duce la blocarea funcționării instituției din lipsa unui ordonator principal de credite și, implicit, ar putea lăsa angajații și salariații din sistemul de asistență socială fără drepturile salariale, dar totodată ar putea afecta derularea proiectelor europene, liberalii le propun partidelor cu reprezentativitate în Consiliul Județean câteva soluții pentru ieșirea din criză. În primul rând, convocarea în regim de urgență a unei ședințe de Consiliu Județean pentru alegerea unui nou președinte. Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, îi invită pe adversarii politici să renunțe la orice dispute electorale în acest moment și să se implice pentru buna funcționare a administrației publice județene. Mai mult decât atât, Vela propune și un nume pentru șefia CJ. E vorba despre doctorul Romeo Dumitrescu. În cazul în care această vaiantă nu ar fi pe placul social-democraților, liberalii anunță că sunt de acord cu orice altă nominalizare de la PSD.

“Sperăm ca toți oamenii politici din Caraș-Severin să înțeleagă acest demers necesar pentru a asigura funcționarea în parametrii normali a Consiliului Județean Caraș-Severin în următoarea perioadă”, a mai afirmat Vela.

În tot acest timp, liberalul Sorin Frunzăverde, al cărui mandat de președinte a încetat înainte de termen prin ordin al prefectului Florența Albu, așteaptă decizia Tribunalului Caraș-Severin. Frunzăverde a cerut instanței de Contencios administrativ și fiscal anularea actului administrativ emis de Prefectură, mai exact, a oridinului de încetare a mandatului. Cererea lui Frunzăverde a fost înregistrată la Tribunalul Caraș-Severin în 20 aprilie, dar până în momentul de față nu a primit termen pentru soluționare. Alegerea unui nou președinte ar trebui astfel să se mai lase așteptată, până după pronunțarea Tribunalului Caraș-Severin.

banner 970 x 250