Liberali în conflict de interese?! Toate primăriile riscă să rămână fără buget!

romeo dunca ovidiu radoi

Romeo Dunca e avertizat că județul se află în fața unui pericol major dacă insistă să aprobe bugetul pe 2022 doar prin votul consilierilor județeni PNL, în condițiile în care unii dintre ei ar fi obligați de lege să nu participe la vot!

Liderii PSD, PMP și Pro România din Consiliul Județean Caraș-Severin, Gabriela Stuparu, Ionuț Popovici și Flavius Nedelcea, i-au trimis președintelui Dunca o informare în scris, prezentându-i în detaliu motivele pentru care proiectul de buget n-ar putea fi adoptat doar cu votul consilierilor PNL, așa cum acesta asigura la finele ședinței de luni. Ghiță Sporea a lipsit atunci din motive medicale, iar Mircea Teodorescu a preferat să stea deoparte după ce opoziția a adus în discuție riscul ca Hotărârea să fie lovită de nulitate absolută din cauza mai multor posibile situații de conflict de interese.

În documentul trimis Consiliului Județean se arată că nu mai puțin de cinci dintre consilierii județeni PNL sunt în conflict de interese atunci când își exercită dreptul de vot și dezbat unele categorii de proiecte. Mai exact: Rădoi Ovidiu, care are și calitatea de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, iar soția acestuia fiind șef serviciu-SPCLEP în cadrul Primăriei Municipiului Reșița;  Cojocariu Ioan, având funcția de director – manager CASA MUNICIPALĂ DE CULTURĂ „GEORGE SURU”, aflată în subordinea Municipiului Caransebeș; Teodorescu Mircea – având funcția de consilier juridic în cadrul S.C. TRANSPORT URBAN REȘIȚA SRL, societate aflată în subordinea Primăriei Municipiului Reșița. De asemenea același consilier are și calitatea de angajat contractual în cadrul Primăriei orașului Anina; Sporea Ghiță – având funcția de consilier al primarului orașului Moldova Nouă, cea de reprezentant al Consiliului Județean Caraș-Severin în S.C. EOLIANA CARAȘ S.R.L unde acționar majoritar este Primăria orașului Moldova Nouă. De asemenea, soția domnului consilier județean, Sporea Mara, deține funcția de inspector în cadrul Primăriei orașului Moldova Nouă; Lolea Viorel – deține funcția de consilier al primarului orașului Oravița.

Liderii opoziției din Consiliul Județean atrag atenția că actele administrative emise ori adoptate în condițiile expuse, adică prin participarea la vot a celor menționați, sunt lovite de nulitate absolută. „Această situație ar crea un blocaj în ansamblu la nivelul administrației județului Caraș-Severin, cele 77 de UAT-uri neputând să-și adopte bugetele pentru anul 2022, sens în care vă solicităm să țineți cont de cele prezentate, să țineți cont de prevederile legale și, în consecință, să luați măsurile care se impun.”, i s-a pus în vedere președintelui Romeo Dunca.

Cel puțin în cazul lui Viorel Lolea liberalii spun că nu mai există niciun risc. Și asta pentru că a demisionat din funcția de consilier al primarului Oraviței.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/