Liber la vaporaşe pe Bega! Acestea îşi vor relua activitatea la finalul săptămânii

Transportul public şi de agrement îşi va relua activitatea pe Canalul Bega, începând cu data de 30 mai, anunţă reprezentanţii STPT. Deşi acestea au circulat în perioada pandemiei, transportul a fost întrerupt pe parcursul lunii mai din cauza unor lucrări de reparaţii efectuate la ecluza Sânmihaiu Român.

Astfel, de luni până vineri, în fiecare săptămână, vor circula în regim de transport public (de la stația Sfânta Maria până la Uzina de Apă și retur), iar sâmbăta și duminica se vor bucura de plimbările pe Canalul Bega cei care preferă călătoriile de agrement (de la ponton Catedrală până la Parcul Copiilor și retur), în intervalul orar 11.00 – 21.00.

Angajaţii STPT nu neglijează nici partea de igienizare şi cea de dezinfecţie, atât de necesare în această perioadă, pentru a preveni contactarea temutului virus de către cei care aleg o plimbare cu vaporaşele pe Bega. De asemenea, purtarea măştii este obligatorie, precum şi distanţarea socială.

„În fiecare zi, navele care efectuează transportul pe Canalul Bega sunt dezinfectate, cu ajutorul dispozitivelor bactericide cu lumină ultravioletă UV-C tip tun de 440 W. Vaporaşele mai sunt dezinfectate de angajaţi ai S.T.P.T. şi cu cloramină şi dezinfectanţi. Pe lângă obligativitatea purtării măştilor de protecţie şi a respectării distanţării fizice între călători, aceştia sunt rugaţi să se aşeze doar pe locurile ce vor fi marcate cu un semn vizibil de culoare verde, astfel încât să se păstreze distanța de minimum 1,5 metri. Capacitatea maximă de încărcare pentru ambarcaţiuni va fi de 32 de locuri pentru călători, începând cu data de 30 mai”, transmit reprezentanţii STPT.