Legătură directă între Aeroportul Timișoara și A1. Documentația pentru noua șosea, scoasă la licitație la începutul anului viitor

Prin rectificare bugetară, Consiliul Județean Timiș a alocat 1,6 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și exproprierile necesare realizării noului drum de legătură între aeroport și A1. 

Săptămânile următoare documentația va fi scoasă la licitație, spun cei de la CJT. Noua șosea ar urma să lege aeroportul din Timișoara de nodul de descărcare de pe A1, la Remetea Mare. Va avea o lungime de aproximativ 8 km, cu două benzi pe sens. Acesta se va construi la sud de Aeroport, cu origine în intersecția dintre DJ609D și Centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare-Ianova) și având ca punct terminus intersecția cu drumul național DN6, nodul de descărcare A1.

Drumul de legătură va scurta distanța dintre Aeroportul Internațional Timișoara și A1 și va reduce traficul greu din Ghiroda și Remetea Mare.

„Gândim în perspectivă și integrat. Dorim să realizăm o legătură directă, pe patru benzi, între Aeroport și A1. Se știe deja că ne aflăm în linie dreaptă cu extinderea la patru benzi a șoselei dintre aeroport și centură, investiție pe care o vom inaugura în primăvară. Planul este ca de la centură până la nodul A1 să avem de asemenea un drum de patru benzi, un fel de centură ocolitoare pentru Remetea Mare și Ghiroda. Se va economisi timp, combustibil, dar va crește și calitatea aerului în cele două localități, eliberându-le de o bună parte din trafic. Cei care vor dori să ajungă de pe A1 în Timișoara sau la Aeroport vor avea această variantă de ocolire mult mai bună, la patru benzi.”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Pentru această investiție, în 2020 au mai fost alocați 450.000 de lei. Suma necesară realizării investiției este estimată la 18 milioane euro, cu tot cu TVA.