Lecții de marketing turistic și de logică predate de avocatul Dan Stan doctorului Paul Purea

Aburii alcoolului nu s-au evaporat nici astăzi după Festivalul Răchiei de la Bozovici, cum nu s-a încheiat nici disputa de idei pe seama locului unde ar trebui organizat an de an acest eveniment. 

Dacă liberalul Dan Stan, avocat de profesie, e mai încântat de expunerea sticlelor de răchie în fața ruinelor din Băile Herculane, doctorul Paul Purea, consilier județean PMP, a lăudat inițiativa administrației județene prin care festivalul a fost găzduit anul acesta de comuna Bozovici. Dan Stan nu s-a lăsat deloc convins de argumentele doctorului Purea și chiar ironizează poziția acestuia. Liberalul susține că prin organizarea unui astfel de eveniment ar trebui urmărit un marketing turistic extrajudețean pentru promovarea produselor tradiționale din Banatul de Munte în afara zonelor de origine. „Eu sunt de acord cu organizarea festivalului în Bozovici, dar pe principii solide de marketing turistic.Domnul doctor Purea se prevalează de o motivație medicală pentru «extragerea» festivalului de la Băile Herculane, respectiv grija pentru sănătatea turiștilor din stațiune, dar ajunge să «atenteze» la sănătatea  locuitorilor din Valea Almăjului!”, spune Stan.

Acesta face mai departe o adevărat analiză pe textul declarațiilor lui Paul Purea și trage subliniază câteva concluzii. În primul rând, alcoolul dăunează atât celor sănătoși, cât și celor suferinzi, astfel că motivația potrivit căreia la Herculane vin oameni la tratament, care nu ar trebui să consume răchie, n-ar sta deloc în picioare. „La Băile Herculane, indiferent de sezon, nu sunt doar persoane prezente la tratament, în opinia mea, cam 70% dintre cei prezenți nu urmează niciun fel de tratament”, susține Dan Stan, astfel că, sugerează acesta, la Herculane ar fi destui potențiali clienți ai producătorilor de răchie.

Liberalul pune la îndoială și o altă afirmație a doctorului Purea. Mai exact, nu crede că răchia și brânza din Țara Almăjului sunt chiar atât de cunoscute în afara județului cum se lăuda doctorul Purea. La finalul analizei pe text, avocatul Stan a concluzionat: „Domnul doctor PUREA protejează sănătatea celor prezenți în Herculane, eliminând pericolul pe care îl reprezintă răchia pentru aceștia, dar, în același timp, «atentează» la sănătatea locuitorilor din Valea Almăjului, crescând cantitățile de răchie din zonă în perioada festivalului. Concluzia finală este cam de genul «râsu’-plânsu’»: dragi almăjeni, alcoolul dăunează grav sănătății, așa că aruncați rezervele de răchie pe care le aveți și nu cădeți în ispita la care vă îndeamnă domnul doctor Purea, aceea de a inhala aburii îmbătători ai acesteia pe timpul Festivalului organizat în Vale”.

Dacă se mai îndoia cineva, consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/