Lecții anti-violență

Încă o zi din săptămâna prevenirii criminalității a fost punctată de poliția județeană. De data aceasta, polițiștii au fost prezenți în zona școlilor și a unităților de alimentație publică.

După o zi dedicată minorilor și alta informării șoferilor despre furtul din autoturisme, a patra zi din săptămâna prevenirii criminalității a fost rezervată anti-violenței atât în preajma școlilor cât și în preajma locațiilor unde se consumă alcool.

Astfel, un ofiţer de la Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii a fost prezent la Şcoala Gimnazială nr. 2 Reşiţa unde a susţinut o lecţie anti-violenţă cu elevii clasei a V-a B. Surpriza a venit din partea micuților care nu au ezitat să-și expună propriul punct de vedere despre problema violenței în școală. „Copiii au fost angrenaţi în discuţii despre cauzele, formele de manifestare, consecinţele şi modalităţile de prevenire a violenţei, atât în şcoală cât şi în afara ei. Elevilor le-au fost prezentate şi câteva materiale video pentru a observa ce se poate întâmpla în cazul în care săvârşesc acte de violenţă sau sunt victime ale agresiunilor”, explică Ancuța Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ CS.

De asemenea, polițiștii de proximitate au fost prezenți în preajma unităţilor de alimentaţie publică din întregul județ pentru a le explica cetățenilor manifestările de violență ce apar în urma consumului excesiv de alcool.