Lacul-minune care nu îngheață niciodată! Ochiul Bei, locul unde sufletul găsește vindecare

Lacul Ochiul Bei este un loc de poveste și, de asemenea, un loc unic în România. Dacă nu ați vizitat încă acest loc minunat sau nu ați auzit până acum de această comoară ascunsă, atunci este momentul să îl treceți pe listă. Lacul care nu îngheață este de un albastru ireal. Apa este atât de curată, încât se poate vedea fundul lacului. Numeroase legende fac referire la acest loc magic, iar poveștile locale spun că zona ar fi benefică pentru tratarea depresiilor.

Lacul Ochiul Beiului este alimentat constant de un izvor carstic subteran. Asta explică faptul că nu îngheață nici măcar când temperaturile din toiul iernii scad mult sub 0 grade. Locația se află în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița. Mai precis, se găsește la limita dintre Munții Aninei cu Munții Locvei, pe Valea Râului Beiu. Foarte aproape sunt și cascadele Beușnița și Bigăr, cea din urmă fiind considerată una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

Lacul are o temperatură constantă, situată între 4 și 8 grade Celsius. Aici vin în fiecare an o mulțime de păsări migratoare, precum stârcii cenușii și rațele sălbatice. Se află la o altitudine de 310 metri. Are forma unui crater oval și a fost asemuit mai mereu cu un ochi, de aici și numele. Diametrul total este de 15 metri și are o adâncime maximă de 3,5 metri.

În jurul acestui loc mistic s-au născut și o serie de legende privind formarea lacului. Cea mai cunoscută este cea care spune că, în vremea Imperiului Otoman, un oraș sau o provincie era condusă de un bei. Fiul acestuia s-ar fi îndrăgostit până peste cap de fiica unui cioban. Cum fata nu era demnă de a-i fi soție fiului beiului, acesta a decis să o răpească pe tânără și a închis-o în Turnul Mare din Cheile Nerei. Totuși, în toiul nopții, fata a fugit, folosindu-se de o funie împletită din propria rochie. Beiul a poruncit atunci ca fata să fie ucisă. Fiul lui, suferind din dragoste, a fugit în pădure, unde a plâns până a făcut un lac din lacrimile lui.

Pentru ca obiectivul turistic de o frumusețe unică să poată fi găsit mai ușor de iubitorii de frumuseți naturale, el a fost inclus în aplicația Visit Caraș-Severin, o aplicație pusă la punct de Consiliul Județean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/