Lăcrămioara Stoicu-Tivadar, profesor la Politehnica din Timișoara, aleasă membru într-o organizație internațională de prestigiu

Lăcrămioara Stoicu-Tivadar, cadru didactic la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica din Timișoara, a fost aleasă ca membru al unei organizații internaționale de prestigiu, IAHSI-The International Academy of Health Sciences Informatics, cu sediul în Elveția. Fiecare nouă nominalizare în cadrul IAHSI trebuie să fie urmare a propunerilor venite din partea a doi membri titulari și, ulterior, să fie ales în plenul Academiei.

International Academy of Health Sciences Informatics – IAHSI, înființată în 2017 sub auspiciile IMIA – Asociația Internațională de Informatică Medicală și ca o componentă a acestei asociații, este similară cu academiile naționale de științe. Acesta reunește specialiști din toată lumea, ale căror contribuții în informatică medicală sunt recunoscute la nivel internațional. Scopul Academiei, care oferă consultanță de specialitate organismelor guvernamentale și non-guvernamentale, este de a promova diseminarea cunoștințelor și a celor mai bune practici, de a încuraja colaborarea la nivel mondial și schimbul de expertiză și resurse.

Este o nouă recunoaștere internațională a activității profesoarei Lăcrămioara Stoicu-Tivadar după ce, la sfârșitul anului trecut, a devenit vicepreședinte al Asociației Internaționale de Informatică Medicală – IMIA.

leader board 728 x 90 px

Lăcrămioara Stoicu-Tivadar a preluat anterior președinția Federației Europene de Informatică Medicală – EFMI pentru un mandat de 2 ani (2018-2020) în cadrul unei impresionante ceremonii de transmitere a Marelui Colan al Președinților EFMI. Festivitatea a avut loc în 16 octombrie 2018, la Conferința Internațională MIE-STC, desfășurată la Zagreb, în Croația. Președintele EFMI devine automat, după cei doi ani, vicepreședinte IMIA pentru un mandat de 2 ani.