Laboratoare inteligente! 60.000 de euro pentru Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”

liceul valeriu braniste lugoj

Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” primește fonduri prin PNRR pentru dotarea cu echipamente TIC de tip „smart lab” și materiale educaționale specifice pentru dezvoltarea laboratoarelor digitale inteligente.

Ministerul Educației a publicat recent lista inițială după etapa de evaluare calitativă pe apelul „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor – SmartLabs”.

Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” este unitatea cu cel mai mare punctaj din județul Timiș, ocupând poziția 79 din 1.126 candidaturi.

„Proiectul GEN-Z-LTVB-SMART a obținut 91,5 puncte la evaluarea calitativă! Așteptăm rezultatul final, am cerut două laboratoare SMART. Mulțumim domnilor profesori Gabriel Lupșa, Gheorghe Cosmin, doamnei administrator Adriana Totoc și doamnei contabil șef Mirabela Teslovan pentru că munca lor, fără suportul unor firme de consultanță, a produs acest rezultat!”, transmit reprezentanții liceului.

Prin intermediul programului de finanțare unitățile de învățământ secundar superior de stat/particulare acreditate și palatele și cluburile copiilor au posibilitatea dotării cu echipamente TIC de tip „smart lab” și materiale educaționale specifice pentru dezvoltarea unui laborator digital inteligent. Aceste laboratoare pot fi utilizate la toate disciplinele de studiu și reprezintă un concept atractiv și modern de învățare virtuală, cu posibilitatea de a fi adaptate profilului oricărui liceu.

Valoarea totală eligibilă a grantului este de 60.000 euro pentru un laborator inteligent, alocată pentru cele două componente a proiectului astfel: comună (obligatorie) – 30.000 euro și specifică (opțională) – 30.000 euro.

1000 x 100 gif logiscool