La volanul microbuzului școlar după ce a consumat alcool! S-a întâmplat în Caraș-Severin

microbuz scolar

Un bărbat din Bocșa, șofer al unui microbuz școlar, s-a urcat la volan după ce a consumat alcool, având în mașină mai mulți elevi. Când i-a văzut pe polițiști, și-a schimbat brusc traseul.

Bărbatul de 37 de ani din Bocșa a fost depistat astăzi de polițiști pe strada Bistriței din oraș, la ora 14.14, în timp ce transporta cu un microbuz local destinat transportului de elevi mai mulți copii de la școală către domiciliile acestora.

La vederea echipajului de poliție, conducătorul microbuzului a virat dreapta cu scopul de a se sustrage verificărilor, acesta fiind oprit după circa 50 de metri, pe strada lăturalnică.

După testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii l-au condus imediat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, bărbatului fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Polițiștii continuă acțiunile pentru siguranța rutieră, efectuate în cadrul Planului de operațiuni Roadpol „Truck & Bus”, pentru verificarea respectării de către conducătorii autovehiculelor de transport persoane și transport marfă a normelor rutiere.

„Conform prevederilor Codului penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Dacă persoana (…) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.”, amintesc polițiștii cărășeni.

tmc 640