La USR-PLUS Caraș-Severin, un ochi plânge, altul râde

La nivel de țară, Alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș a obținut un scor mulțumitor, de 15%, ceea ce îi permite să intre în combinație cu PNL la formarea noului guvern. Chiar și în aceste condiții, Dan Barna este contestat chiar din interiorul formațiunii pe care o conduce, fiind făcut vinovat de involuția USR la alegerile din acest an. Spre deosebire de alegerile locale, în Caraș-Severin USR-PLUS a reușit să treacă pragul electoral, însă nu este sigur dacă va obține un loc în Parlament.

„Ca de fiecare dată, ne-am situat la jumătatea rezultatului obținut de partid la nivel național, 7,5%. Din păcate, semnalele pe care le avem acum nu ne sunt favorabile pentru a avea un parlamentar. Din calculele noastre, AUR pare favorită în acest moment. Așteptăm rezultatele finale, pentru că se anunță un scor foarte strâns la redistribuire. Depinde și de ce va face până la urmă PMP”, ne-a mărturisit președintele USR-PLUS Caraș-Severin, Andrei Plujar.

În opinia sa, alegerile generale din acest an au fost atipice, dar și inedite, prin rezultatele obținute de PMP și Pro România, coroborate cu victoria PSD și intrarea surpriză în parlament a AUR.

În privința viitorului USR Caraș-Severin, partid pe care îl conduce, Andrei Plujar este categoric: „Sunt dezamăgit per total de prezența mică a oamenilor la vot. Pretexte au fost multe, însă absenteismul nu are nicio scuză. Cât privește filiala locală, va urma o perioadă de patru ani de reconstrucție. Este important să ne menținem ideile și valorile, să vedem dacă suntem mulțumiți că am preferat să ne păstrăm principiile pentru a avea o organizație sănătoasă, despre care am vorbit încă de la înființarea ei, în detrimentul unor rezultate imediate și cu foarte multe compromisuri. Avem la dispoziție patru ani pentru a crește și a deveni tot mai puternici”, a mai spus Andrei Plujar.