La un pas de începerea proiectării pentru modernizarea Pieței Sinaia din Timișoara

piata mocioni1
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Primăria Timișoara este la un pas de a da startul proiectării pentru modernizarea Pieței Sinaia. Instituția anunță că la licitație a fost depusă o singură ofertă. Planurile primăriei sunt de a pune în valoare această zonă încărcată de istorie, care este foarte aproape de centrul Timișoarei.

Primăria Timișoara este foarte aproape de a începe proiectarea pentru regenerarea urbană a zonei Piața Mocioni (Sinaia). Asta după ce la licitația publică pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică a fost înregistrată o ofertă, a firmei Total Business Land SRL, termenul limită fiind miercuri.

Prin tema de proiectare cerem un proiect care să reducă impactul traficului asupra mediului prin diminuarea emisiilor și poluării fonice, să crească atractivitatea pentru pietoni, să genereze conexiunea de infrastructură verde între Piața Mocioni și Canalul Bega și să revigoreze economic această zonă centrală legată strâns de istoria orașului”, a declarat Dominic Fritz.

Proiectul va include un sistem de iluminat public modern, care să elimine risipa de energie și poluarea luminoasă, precum și dotări urbane. O cerință principală este asigurarea accesibilității domeniului public pentru toți cetățenii, creșterea siguranței pietonilor și cicliștilor, creșterea aportului de suprafețe umbrite și readucerea în prim plan a caracterului de bulevard urban cu parter comercial și funcțiuni diverse adiacente, spații de întâlnire și repaus.

promovare banner maxagro

Valoarea estimată a contractului pentru proiectare este de peste un milion de lei, cu TVA inclus. Durata este de 48 de luni, în acest termen fiind inclusă și asistența tehnică de pe parcursul execuției. Primăria Timișoara speră să obțină bani europeni pentru a realiza această investiție.

 

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/