La un click distanță! Lugojul pune la dispoziție prima aplicație smart city, gata de descărcat gratuit

Municipalitatea lugojeană este gata să implementeze proiecte de tip „Smart Cities”, ce au ca rezultat soluţii integrate, pentru a creşte calitatea vieţii şi conectarea urbană.

Pentru ca municipiul Lugoj să devină un oraş prietenos pentru cetăţeni, sunt gata de lansare câteva soluții digitale, împreună cu partenerii de la Life is Hard S.A.

„Am hotărât, la nivelul administrației, să folosim metode moderne, digitale, pentru a atrage cetățenii să participe activ la rezolvarea problemelor orașului. Pentru început vom lansa o aplicație software prin care cetățenii să ne poată semnala instantaneu orice problemă din municipiu pe care compartimentele responsabile din primărie să încerce să o remedieze într-un timp cât mai scurt. Este vorba de aplicația software City Health care poate fi instalată cu ușurință pe orice smartphone. Aplicația este o soluție de tip Smart City a firmei clujene Life is Hard, multiplu premiată în domeniu la concursuri europene de prestigiu. Anul acesta aplicația a câștigat la Londra trofeul «Soluția Anului 2019» la categoria Public Sector or Utilities of the Year. Adresez pe această cale, în numele lugojenilor, mulțumiri firmei clujene pentru inițiativa de a oferi gratis pe o perioadă de doi ani suita de soluții smart city tuturor orașelor sub 100.000 de locuitori, susținând astfel eforturile de modernizare și digitalizare a comunităților locale”, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Simplu de instalat pe telefon, aplicația ajută cetățenii să poată semnala probleme diverse din oraș cum ar fi: deșeuri sau deponee clandestine, gropi în carosabil, lucrări nesemnalizate, probleme cu iluminatul public, marcaje și indicatoare rutiere șterse sau deteriorate, semafoare defecte, vandalizări de mobilier urban, câini vagabonzi și probleme în parcuri sau zone verzi.

Concomitent se vor lansa încă 3 aplicații, respectiv Serviciul Peditel 1791 (sfaturi pediatrice gratuite, la orice oră din zi și din noapte), donez450.ro (platforma care pune în contact centrele de donare cu cetățenii doritori sa doneze) și Platforma OKEY (platformă online care sprijină antreprenorii oferindu-le un plus semnificativ de eficiență în managementul proiectelor lor de afaceri).

Implementarea acestor soluții digitale în municipiul Lugoj mizează pe implicarea tot mai intensă a comunității în problemele comune, deziderat simplu și eficient de realizat în mediul online. Aplicațiile vin să ofere soluții inteligente la probleme reale cu care ne confruntăm zi de zi. Aplicația City Health este disponibilă pentru cetățenii care își doresc să o descarce de pe Google Play sau AppStore și pot afla mai multe detalii pe www.cityhealth.io.