Cei 500 de ingineri care lucrează la Timișoara în cadrul companiei ZF Group au un rol cheie în dezvoltarea tehnologiilor pentru mobilitatea generației viitoare.
Centrul de cercetare și dezvoltare al ZF Group din Timișoara are un rol important în rețeaua globală R&D a grupului. Contribuția inginerilor care lucrează aici este semnificativă pentru soluțiile inovatoare dezvoltate: de la sisteme de direcție și frânare la soluții de mobilitate electrică și software.
Invertorul inteligent ZF, creierul transmisiei electrice, este dezvoltat la Timișoara. Acesta gestionează fluxul de energie de la baterie la motorul electric și invers. Echipa de ingineri din Timișoara a contribuit, începând cu anul trecut, la dezvoltarea designului invertorului, ceea ce a dus la lansarea cu succes a unui vehicul electric sport cunoscut în Europa.
Tehnologia invertoarelor ZF, spun specialiștii, este capabilă să îmbunătățească semnificativ performanța motorului electric prin progrese software și semiconductoare. Compania a dezvoltat o arhitectură de invertor extrem de scalabilă și modulară care permite OEM-urilor flexibilitate maximă în clasele de tensiune de 400V și 800V.
Sistemele de frânare, direcție și amortizare controlabile electronic și interconectate – sunt și acestea exemple de produse de ultimă generație.
„Cu portofoliul său larg și expertiza în tehnologiile de șasiu, ZF gestionează controlul longitudinal, lateral și vertical al unui vehicul și, de asemenea, rețelele asociate sub formă de hardware și software. Este un potențial mare pentru viitor în componente de șasiu interconectate. Inginerii ZF care lucrează în acest domeniu în Timișoara se concentrează în principal pe proiecte legate de controlul integrat al frânei, modulul secundar de frână, controlul stabilității electronice și sistemele de amplificare electronică ale frânei”, au transmis reprezentanții ZF Group.
La Timișoara, centrul de cercetare și dezvoltare al ZF este în continuă creștere. Ținta companiei este ca aici să lucreze, până în 2030, circa 900 de angajați.
„Inginerii care decid să ni se alăture pot beneficia de oportunități excelente de carieră, cu acces la nivel mondial la proiectele care modelează transformarea mobilității globale.”, a declarat Sever Scridon, directorul general ZF R&D Tech Center Timișoara.
ZF R&D Tech Center Timișoara a rezultat din divizia de automobile a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed și face parte din ZF din ianuarie 2019.