La Timișoara a început recensământul câinilor

recensamantul cainilor la timisoara

Primăria Timișoara a numărat, deocamdată, câinii cu stăpân din zona Plopi.

Primăria Timișoara anunță că, împreună cu asociațiile Micaela și Banat IT, înregistrează voluntari pentru recensământul populației canine. Programul se va desfășura în opt zone ale orașului, după un proiect pilot implementat în zona Plopi.

În acest cartier, datele arată că 61,5% dintre câinii cu stăpân se pot înmulți necontrolat. Mai precis, voluntarii au adunat din zona Plopi informații din 1.004 gospodării, iar datele centralizate au arătat că din cei 692 de câini cu stăpân, 426 nu erau sterilizați, iar 259 nu erau microcipați.

Campania municipalității își propune să prevină suprapopularea și să reducă numărul animalelor abandonate, iar în următoarele zile, persoanele interesate se pot înscrie pentru a sprijini inițiativa AICI”, a informat instituția.

Recensământul se va desfășura în zonele Blașcovici, Ronaț, Lipovei, Soarelui, Girocului, Ghiroda Nouă, Ciarda Roșie și Kuncz, până în iulie 2025. Recenzorii voluntari vor colecta informații referitoare la numărul de câini din gospodării, rasa acestora și starea lor de fertilitate. Scopul principal este identificarea câinilor fără pedigree, care nu sunt sterilizați, microcipați și înscriși în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS). Totodată, proprietarii vor fi informați despre campania gratuită de sterilizare. Costurile intervenției sunt suportate din bugetul local, cu condiția ca proprietarii să aibă domiciliul sau reședința în Timișoara și un venit sub salariul mediu brut.

Am interacționat cu sute de oameni, majoritatea au fost prietenoși, deschiși, au înțeles care sunt obligațiile lor, au înțeles că ceea ce facem este pentru noi toți și dacă ne dorim un oraș civilizat, trebuie să respectăm niște reguli. Acolo unde a fost nevoie am ajutat fizic, în sensul că am dus chiar noi la veterinar la microcipat și sterilizat cățeii. Sterilizarea este singura soluție pentru a avea efecte pe termen lung. Acesta este un proiect în care noi credem din tot sufletul, este singura soluție pentru ca numărul de animale abandonate să scadă tot mai mult, adăposturile să fie mai mult goale decât arhipline, banul public să meargă pentru alte proiecte, iar oamenii să se bucure de un oraș fără câini abandonați”, a declarat Cosmina Dragoe, reprezentanta asociației Micaela.

Înscrierile în programul gratuit de sterilizare se pot face la Compartimentul Protecția Animalelor, din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, prin e-mail, la adresa: alexandra.pintea@primariatm.ro sau prin telefon, la 0256/969, interior 198 și interior 102. Recensământul populației canine se va desfășura conform următorului program: de luni până vineri, între orele 17:00 și 20:00; sâmbăta, între orele 10:00 și 13:00 și 17:00 și 20:00.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/