La spitalul din Oravița n-a lipsit altceva decât interesul administrației locale!

untitled design set 970x90 px

Fostul manager al spitalului, Felician Fara, nu e deloc de acord cu diagnosticul pus după numai câteva ore de la preluarea funcției de noul șef al unității spitalicești care mai nou are și secție pentru pacienții infectați cu COVID-19.

Mircea Popescu a vorbit despre probleme cu tuburile de oxigen, despre lipsa unor medicamente sau despre situații de groază, în care cadavrele stăteau cu orele în saloane, printre bolnavi, pentru că nu avea cine să le coboare la morgă. Total fals, afirmă însă Fara.

„Concluziile nu se pot trage într-un timp atât de scurt, doar dacă ești rău intenționat. Legat de acuzația că spitalul nu ar avea suficient oxigen, precizez că au fost aduse 60 de tuburi mari a câte 50 l fiecare și 6 tuburi mici a câte 10 l. De asemenea, precizez că spitalul nu a suferit de lipsă de oxigen de la începutul funcționării ca suport COVID. Legat de acuzația lipsei de medicamente, precizez că ele nu au lipsit, întrucât trebuie să respectăm protocolul de tratament. Aceste medicamente au existat în stoc încă din a doua zi din care am fost desemnați suport COVID”, a explicat Felician Fara pentru expressdebanat.ro.

publicitate ziar expresb 1000x100

Fostul manager recunoaște că personalul e insuficient în această perioadă complicată și solicitantă, dar spune că a făcut tot ce a depins de el pentru a suplimenta numărul angajaților. A depins însă de administrația locală. „În compartimentul suport COVID, care funcționează cu 40 de paturi, lucrează în ture 2 medici pneumologi, 10 asistenți medicali și 9 infirmiere, personal detașat din celelalte secții ale spitalului. Am solicitat Primăriei aprobarea ocupării posturilor vacante, însă cererea a fost ignorată. În perioada celor trei săptămâni de funcționare ca suport COVID au fost trei decese. Conform protocolului național, precizăm ca pacientul decedat trebuie să rămână obligatoriu timp de două ore pe secție. După trecerea celor două ore, pacienții decedați au fost predați aparținătorilor de către personalul auxiliar. Compartimentul suport COVID funcționează cu aprobarea Direcției de Sănătate Publică și a Prefecturii cu care am fost în permanentă colaborare și care în același timp ne-au monitorizat”, a mai spus Fara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/