La Reșița se anunță dezastrul! Imediat după Paște!

explo 1000x200

Reșița se înscrie în rândul localităților în care, imediat după Paște, se dă alarma. Autoritățile fac apel la calm!

În perioada 18 – 24 aprilie, la nivel național va avea loc un amplu exercițiu național de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, denumit PROCIV 2017.

În mai multe localități din țară, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și inspectoratelor județene pentru situații de urgență, va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.

Scopul exercițiului constă în testarea și verificarea echipamentelor din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Simulările vor începe marți, 18 aprilie, iar timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

În perioada menționată, și în municipiul Reșița va fi transmis semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE”. Mai exact, vor fi emise semnale sonore compuse din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Potrivit IGSU, intervalul orar în care se va da alarma este 10.00 – 15.00.

Populaţia municipiului este astfel înştiinţată să nu intre în panică în timpul acestui exerciţiu şi, totodată, să cunoască semnificaţia semnalelor de alarmare specifice.

banner 970 x 250