La Reşiţa, Moş Nicolae vine pe patine

După ce anul trecut mai mult au ocolit patinoarul artificial din Parcul Tricolorului decât să îl umple, iarna aceasta reşiţenii vor avea din nou parte de distracţie pe gheaţă. În centrul oraşului au început deja lucrările de instalare a noului patinoar, urmând ca inaugurarea oficială să aibă loc în 6 decembrie.

Deşi cheltuielile pe care le generează închirierea şi întreţinerea patinoarului sunt un efort pentru municipalitate, consilierii locali au hotărât că investiţia este una binevenită pentru vacanţa de iarnă a reşiţenilor. Primăria a încercat iniţial accesarea unor fonduri  pentru achiziţionarea unui patinoar dar, după o analiză mai atentă a ofertelor, închirierea s-a dovedit a fi cea mai bună soluţie. „Împreună cu colegii de la Proiecte s-a încercat atragerea unor bani europeni, dar nu s-a găsit nici o posibilitate, nici măcar prin IPA. Din toate analizele economice a reieşit că oferta pe care am găsit-o este cea mai bună”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reşiţa.

Astfel, municipalitatea va plăti 80.000 de lei firmei care se ocupă de aducerea şi montarea patinoarului. În plus, primăria va trebui să suporte cheltuielile generate de funcţionarea acestuia, mai exact energia electrică, apa, iluminatul nocturn şi paza. Mai mult, banii proveniţi din vânzarea biletelor vor reveni tot firmei care se ocupă de instalare. „În cazul în care l-am fi achiziţionat,  trebuia să ne ocupăm noi de el şi nu am fi avut personal calificat pentru montare şi întreţinere, nici patine care să fie puse la dispoziţia clienţilor. Ar fi fost mai scump şi mai mult de muncă. Firma pe care am contractat-o se ocupă de tot cu personalul specializat care şi în anii trecuţi şi-a făcut foarte bine treaba”, a precizat Cristian Panfil, viceprimar.

Patinoarul va avea 675 de metri pătraţi şi va fi deschis timp de aproape două luni, între 25 noiembrie 2011 şi 15 ianuarie 2012. Elevii însoţiţi de profesori vor avea acces gratuit, de luni până vineri, între orele 12.00-13.30.