La podul de la Teregova, șoferul român e frate cu cel ungur, polonez și bulgar!

Prietene, dacă vrei să-ți verși năduful pe mamelucii de la guvernare, te sfătuiesc să te urci în mașină și să te duci spre Herculane. Te asigur că vei trăi o experiență unică, pe care nici măcar baba Vanga n-ar fi fost în stare să o prezică. Așadar, ieși din Buchin și mai mergi câteva sute de metri, dar fă-o cu atenție, uită de viteză, că imediat după prima curbă tragi pe dreapta, la fel ca toți ceilalți participanți la traficul internațional de pe E 70. Apoi așteaptă. Așteaptă până ți se acrește. Pardon, până începi să te enervezi.

De vreo două luni și mai bine se lucrează la un pod de la Teregova. Dacă ai noroc, după trei ore treci și tu dincolo de pod. Până atunci însă o să-ți faci un car de draci. Te asigur că o să-ți bagi cracii în ea de situație, că o să-ți amintești de cele mai frumoase înjurături pe care le-ai auzit în viața ta, valabile și pentru Cîțu, Orban (ca să nu se supere Cîțu că doar pe el îl înjuri), și pentru ăia de la Drumuri Naționale. Cât stai a proasta în câmp, apucă-te de rebus, fă-ți selfie, dă-te jos din mașină și fă schimb de cărți de vizită cu bulgarii, polonezii și nemții de pe tiruri. Intră în vorbă și întreabă-i cât mai e kilul de roșii și de gogoșari, cât s-o făcut kilowattul și dacă și la ei e ca la noi, să lucrezi la un amărât de pod cât alții la 100 de kilometri de autostradă.

Alo, domnu’ Dunca, ce faci, domnule? Te faci că plouă? Din elicopterul matale nu se vede coada de la pod? Și atunci, de ce taci? De ce nu faci gălăgie și nu te dai de ceasul morții? Cum de nu postezi pe Facebook, că tot ce se întâmplă la podul ăla de la Teregova se datorează moștenirii grele rămasă de la ticăloșii de Mocioalcă, Popovici, Hurduzeu și Nedelcea, adică gașca pesedistă? Explică-le oamenilor că dacă nu erau ăștia cu guvernarea lor pesedistă, nici coadă nu mai era. Dacă țin eu minte bine, în campania de anul trecut vă lăudați cu un drum expres de la Severin la Caransebeș, dar văd că nu sunteți în stare să reparați nici măcar un amărât de pod. Nu-ți mai amintești ce le citeai oamenilor din programul de guvernare? Să-l întreb pe Marcel Vela? Crezi matale că domnul senator știe mai multe? Eu nu cred că se bagă peste Drulă, în parcela căruia este amplasat podul. În plus, domnul senator este prins cu campania publică de strâns bani pentru rechizite, manuale și ghiozdane pentru noul an școlar căci, deh, guvernul Cîțu atâta poate.

leader board 728 x 90 px

Râdem, glumim, dar, vorba olteanului, purcica e moartă în coteț. Bă frate, noi visăm cai verzi pe pereți – trenuri cu hidrogen, șosele suspendate, conducte de gaz în toate fundăturile județului, dar stăm trei ore la un semafor de pe singurul drum care leagă Oltenia de Banat. Și nu de o zi, două, nici de o săptămână, ci de mai bine de o lună. Parcă am trăi în pădure, nu în Europa. Nu există explicații, nimeni nu spune cât timp vor mai îndura șoferii calvarul ăsta, pentru că toți responsabilii s-au ascuns în cucuruzul de pe marginea lui DN 6. Singurul lucru bun e că, după trei ore de așteptare, te descarci de toți dracii și legi prietenii trainice cu ceilalți participanți la traficul internațional. Decât nimic, e bun și atât în țara lui Iohannis și Cîțu.