La Oravița, Muzeul Văii Carașului, tot mai aproape de inaugurare

muzeul vaii carasului oravita
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Șapte module expoziționale sunt gata iar altele sunt în lucru în clădirea reabilitată, aflată în Piața Unirii. nr. 6.

Este vorba despre clădirea fostei primării, construită în 1796 și clasificată ca monument istoric clasa B. După reabilitare, prin grija primăriei, a proiectantului și a executantului lucrărilor, clădirea dispune de săli de conferințe, de o bibliotecă de carte și presă veche și de o arhivă documentară. Acest lucru este foarte important în special pentru tineri, care astfel pot descoperi sau redescoperi vestigiile trecutului orașului lor. Pe viitor se dorește includerea muzeului în circuitul turistic local, regional și național.

La parterul clădirii, sunt gata expozițiile dedicate geologiei Văii Cărașului, paleoliticului, neoliticului și epocii bronzului în zonă, urmelor de locuire și vestigiilor păstrate din perioada statului dac a provinciei romane Dacia, istoriei prefeudale a zonei și Evului Mediu local. Tot la parter este în pregătire un muzeu dedicat deținuților politici și deportaților în Bărăgan. La etaj, s-au refăcut modulele exponatelor integrate în Muzeul Masoneriei din Banatul Montan și Muzeului Speologiei din Valea Carașului.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Tot la etaj, sunt în pregătire expoziții dedicate economiei cărășene, istoriei tiparului și presei cărășene, atelierelor fotografice din zonă, învățământului, confesiunilor religioase, științelor și medicinei locului etc. Obiectivul general al proiectului de reabilitare depus de Primăria Oravița a fost creșterea atractivității turistice a orașului prin restaurarea și valorificarea durabilă a clădirii. Odată repusă în circuit, Muzeul Văii Carașului „vorbește” vizitatorilor despre multe dintre paginile trecutului Oraviței.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/