„La mulți ani, România! La mulți ani, români dragi de pretutindeni!”

marius damian live

Deputatul Marius Damian transmite un mesaj special românilor de pretutindeni cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Pe data de 1 decembrie 1918, la Alba Iulia se vota unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. De atunci s-a creat un singur stat național, un stat care a unit nu doar aceste teritorii, ci a unit românii.

Mulți ani mai târziu, în anul 1990, 1 decembrie a fost proclamată drept ZI NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI! De atunci și până astăzi, toți românii, fie că sunt în România sau se află în afara țării, nu uită să sărbătorească această zi care este încărcată cu atâta emoție și bucurie pentru noi toți.

Sunt bucuros să văd cum, în această dată, fiecare român, oriunde s-ar afla, pune pe masă produse românești, chiar dacă mulți dintre români se află la foarte mare depărtare de casă, aceștia primesc de la familie sau prieteni din țară pachet cu produse românești pentru a sărbători cu atâta bucurie această zi, zi a tuturor românilor.

În fiecare an privesc cu drag cum în școlile din România, începând cu copiii de la grădiniță și până la cei mai mari se organizează festivități prin intermediul cărora fiecare copil/elev își exprimă bucuria de a fi român cu atât de multă emoție.

Toate aceste mici bucurii, care încep de la rostirea câtorva versuri dedicate României și până la așezarea pe masă a unui produs românesc sau până la paradele militare, ne duce pe toți cu gândul într-un singur loc, acasă în România.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, ROMÂNI DRAGI DE PRETUTINDENI!”