Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița vine în întâmpinarea viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a cu o ofertă educațională atractivă. Înscrierile pentru acest profil încep în perioada 16 – 17 mai.
Tinerii absolvenți de gimnaziu, pasionați de limbi moderne, se pot înscrie anul acesta la Clasa de Filologie Bilingv-Engleză de la Colegiul Național „Mircea Eliade”, pe care conducerea unității de învățământ și-a propus să o reactiveze după cinci ani de absență.
La acest profil sunt așteptați să se înscrie tinerii vorbitori de limba engleză, care doresc să-și dezvolte competențele lingvistice și nu numai, într-un mod plăcut și relaxant, ieșind din tiparul claselor tradiționale.
„Pentru acest an ne-am propus să reactivăm un profil care nu a mai fost de mult în Caraș-Severin, și anume Filologie Bilingv – Engleză. Ultima promoție a terminat la noi în 2017. Deci, cumva, s-a pierdut tradiția, iar acum ne-am gândit să reactivăm această clasă, pentru că suntem și un liceu cu profil mai mult umanist, și, oarecum, pe zona aceasta putea spune că excelăm, fiind puțin mai deficitari pe zona de Matematică-Informatică. Și atunci ne-am gândit să ne reprofilăm, pentru a scoate în relief clasele unde școala noastră merge bine, spre foarte bine.”, a declarat directorul Colegiului Național „Mircea Eliade”, Marius Cornici.
Înscrierile pentru clasa de Filologie Bilingv – Engleză vor avea loc în perioada 16 – 17 mai. Elevii care vor opta pentru acest profil vor susține și un examen de limbă engleză, între 18 și 20 mai, data exactă urmând a fi stabilită în perioada imediată de conducerea unității de învățământ.
„Urmează să stabilim data, probabil că va fi în 19 mai. Și vor fi două probe, scris și oral, pentru verificarea cunoștințelor. Proba orală va fi o discuție cu doamna profesoară Cristina Lerch, care va fi și diriginta clasei, pentru ca aceasta să vadă, la nivel conversațional, că elevii au un minimum de cunoștințe, pentru ca dânsa să aibă o bază de la care să plece. În același timp, proba scrisă vizează verificarea cunoștințelor a ceea ce elevii au învățat în anii de gimnaziu, respectiv în clasele V-VIII. Dar nu va fi ceva complicat, în sensul că nu vor fi subiecte de olimpiadă sau de nivel înalt.”, a mai spus Cornici.
În oferta educațională a Colegiului Național „Mircea Eliade” pentru viitorul an școlar se mai găsesc alte două clase – Filologie și Științele Naturii – Intensiv Engleză. Din toamnă se va renunța însă la profilul Matematică – Informatică.