La Herculane se caută soluții pentru dezvoltarea spațiului urban

herculane

Primăria Băile Herculane anunță Concursul de soluții pentru tinerii studenți arhitecți – „Baia de Arhitectură”, care propune amenajarea unei zone de promenadă cu punct belvedere.

Primarul orașului de pe Valea Cernei, Cristian Miclău, invită studenții de la Arhitectură să se alăture proiectului și să vină cu soluții pentru dezvoltarea la scară mică a spațiului urban, mai exact a zonei cuprinsă între podul de piatră și podul de fontă din stațiune, unde se dorește amenajarea unei alei de promenadă, cu locuri de stat acoperite, precum și a unui punct belvedere către Băile Neptun.

Nu este pentru prima dată când primarul Miclău oferă posibilitatea studenților să se implice în proiecte de amenajare urbană, considerând că acest demers nu poate aduce decât rezultate pozitive de ambele părți. „În calitate de primar, am oferit un sprijin adevărat tuturor studenților care au dorit sa se implice în activitatea administrativă a orașului. Cred că suntem singura instituție care, prin Serviciul Urbanism, a contribuit în mod direct la multe lucrări de diplomă ale tinerilor arhitecți care au solicitat ajutor. Acestora li s-a pus la dispoziție tot materialul solicitat, documentații urbanistice, strategii de dezvoltare, ridicări topografice. (…) Chiar dacă alte administrații locale sau județene au blocat implicarea tinerilor studenți arhitecți în proiectele comunităților din motive politice, căci mulți dintre ei fac parte din alte formațiuni politice, consider că am avut o gândire solidă, care a depășit sfera politică, pentru că rolul meu ca primar este să lupt pentru binele orașului.”, a spus Cristian Miclău.

Edilul menționează și câteva detalii legate de proiect: „Ediția a V-a a proiectului Școlii de vară «Baia de Arhitectură» propune o amenajare urbană formată dintr-o zonă de promenadă, o serie de locuri de stat acoperite, și un punct de belvedere către Baia Neptun și podul de fontă. Locul de desfășurare a proiectului: valea minoră a râului Cerna cuprinsă între podul de piatra și podul de fonta Băile Herculane. Durata proiectului este șase luni, iar perioada de implementare de 10-14 zile. Proiectul este depus spre finanțare către Ordinul Arhitecților din România”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/