La Herculane s-a furat până la ultima cărămidă! Dobândă de 50 la sută pe an pentru Hotelul Hercules!

Procurorii DIICOT au descoperit lucruri de-a dreptul incredibile care s-au petrecut de la privatizarea stațiunii de pe Valea Cernei până în prezent. Grupurile infracționale nu s-au mulțumit până nu și-au însușit toată infrastructura hotelieră!

Hotelul Hercules rămăsese în 2014 ultimul care mai exista în patrimoniul SC Hercules SA. Aproate toate celelalte imobile importante, hoteluri, complexuri hoteliere și băi termale, au remarcat anchetatorii antimafia, fuseseră deja dobândite de membrii grupării. Alexandru Gavrilescu, omul care tânjea la tot ceea ce primise pe tavă Iosif Armaș pe vremea ministrului Dan Matei Agathon, și-ar fi dat seama că nu va mai putea recupera vreo sumă de bani și că nici nu va mai pune mâna pe vreun imobil al SC Hercules, astfel că i-a oferit sprijin lui Valeriu Verbițchi pentru a prelua Hotelul Hercules, acesta din urmă fiind stăpân pe o mulțime din bijuteriile arhitectonice din Băile Herculane. Gavrilescu a urmărit de fapt să dobândească un drept de creanță asupra sa, explică procurorii DIICOT, care ulterior să îl îndreptățească să-l execute silit pe Verbițchi și, astfel, să își însușească mai multe imobile.

Pentru definitivarea scopului grupului infracțional de a delapida ultimele valori ale SC Hercules SA, inculpații Iosif Armaș, Valeriu Verbițchi și Alexandru Gavrilescu, în perioada lunii martie 2015 negociază condițiile încheierii unui tranzacții care să fie profitabilă tuturor, iar, astfel, SC Hercules SA să nu mai dețină nimic, iar creditorii SC Argirom Internațional SA să nu mai aibă nicio șansă de a recupera vreo creanță din participația în acționariatul SC Hercules SA” – DIICOT Caraș-Severin

Tranzacția respectivă s-a încheiat în 1 aprilie 2015. SC Hercules, controlată de Iosif Armaș, recunoștea o creanță de 570.000 de euro, care reprezenta dobânda pentru suma cu care Alexandru Gavrilescu îi creditase pe Valeriu Verbițchi la momentul achiziționării Complexului Hotelier Hercules. DIICOT Caraș-Severin vorbește aici de o dobândă aberantă, de aproximativ 50 la sută pe an, în condițiile în care valoarea dobânzii legale e de 3 la sută!