La Forotic este încurajată natalitatea! Primăria acordă stimulente pentru nou-născuți

organic cotton newborn baby clothes. cute newborn baby in white bodysuit made of organic cotton lying on the bed. natural tones, unisex baby clothes

Consilierii locali din comuna cărășeană au hotărât, în cea mai recentă ședință, ca din acest an să acorde un sprijin financiar pentru mai multe categorii de persoane. Stimulentele prevăzute în proiect sunt de 500, respectiv 1.000 de lei.

După ce în 2021 administrația locală din Forotic a acordat bani pentru burse școlare, încurajând astfel competitivitatea între elevi, pentru 2022, conducerea primăriei propune acordarea de stimulente financiare pentru nou-născuți, pentru tinerii aflați la prima căsătorie, pentru cuplurile care sărbătoresc nunta de aur, dar și pentru persoanele trecute de vârsta de 90 de ani.

Propunerea primarului Alexandru Sporea a fost votată în unanimitate de consilierii locali, fiind stabilită și valoarea sumei acordată categoriilor de persoane mai sus amintite. Așadar, s-a convenit ca stimulentul pentru nou-născuți și cel pentru tinerii aflați la prima căsătorie să fie de 1.000 de lei. În ceea ce privește stimulentele pentru cuplurile care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie, acestea au fost stabilite la suma de 500 de lei, vârstnicii peste 90 de ani primesc tot 500 de lei, în timp ce veteranii, persoanele care au împlinit 100 de ani, vor primi din partea primăriei suma de 1.000 de lei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Prin această măsură urmărim să încurajăm natalitatea, constituirea familiei, acordarea «diplomei de aur» drept recunoștință și premierea, dacă o putem numi așa, a persoanelor cu vârsta de peste 90 și 100 de ani.”, aflăm de la primarul Alexandru Sporea.

banner 970 x 250