La Fabrica de lapte din Oravița pute rău de tot! Din cauza căpușării!

Prostul management al Fabricii de lapte din Oravița pare a fi motivul ce l-a determinat pe proaspătul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dumitrescu, să viziteze luni societatea comercială al cărei acționar majoritar, în proporție de 99 la sută, este forul județean!

Deși au trecut doar câteva zile de la alegerea sa în funcția de președinte, alegere justificată prin necesitatea de a debloca administrația județeană în urma decapitării conducerii instituției, în primul rând din cauza problemelor penale, dar și de altă natură, Romeo Dumitrescu și-a luat rolul în serios. Acesta și-a amintit imediat ce s-a văzut președinte ales de situația penibilă din ședința Consiliului Județean din luna aprilie, când niciun ales județean nu a dorit să reprezinte instituția în conducerea fabricii de lapte din Oravița. „Nu înțeleg de unde atâta reținere, când lucrurile sunt foarte vechi și am discutat pe parcursul cel puțin al ultimilor patru ani. Am încercat inclusiv să aprobăm banii pentru retehnologizare, pentru modernizare”, spunea nedumirit la acea dată Ilie Iova, vicele CJ. Răspunsul l-a primit pe loc, de la liberala Iustina Turnea: „Acolo pute! Dar pute rău!” Colegul de partid, proaspăt ales președinte, Romeo Dumitrescu, a vrut să se convingă dacă într-adevăr la fabrica de lapte pute așa de rău și s-a deplasat ieri la fața locului.

Societatea comercială este în subordinea directă a Consiliului Județean, care este acționarul majoritar, în proporție aproximativ de 99 la sută, restul acțiunilor fiind deținut de Consiliul Local Oravița. De la înființarea societății și până în prezent s-au acumulat datorii la bugetul de stat de aproximativ 3.000.000 de lei, iar în momentul de față societatea se află în procedură de insolvență. În urma vizitării fabricii și după o discuție cu factorii de decizie ai societății comerciale, președintele Dumitrescu le-a cerut celor de la fabrica de lapte informații suplimentare legate de felul cum se derulează contractele de furnizare a laptelui procesat în fabrica orăvițeană. Așadar, conducerea societății comerciale trebuie să prezinte în 48 de ore, printre altele, și felul în care au fost gestionate contractele pentru livrarea de lapte la programul guvernamental „Laptele și cornul”.

 

Rămâi pe Express de Banat pentru a afla cum erau atribuite contractele firmelor ce câștigau licitațiile la programul „Cornul și laptele” și care erau societățile comerciale ce căpușau fabrica de lapte!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/