La Constantin Daicoviciu se lucrează la rețeaua de apă

La Constantin Daicoviciu continuă lucrările de alimentare cu apă în comună și satele arondate. Primarul Daniel Boambeș spune că lucrările sunt realizate în proporție de 60%.

Alimentarea cu apă se face pe patru sate: Constantin Daicoviciu, Maciova, Peștere și Mâtnicul Mare. Deja s-au forat două puțuri de peste 80 de metri adâncime la Peștere și Mâtnicul Mare, ne-a precizat edilul comunei cărășene:

Proiectul de alimentare cu apă potabilă în comună și satele aparținătoare este aprobat pe PNDL 2, cu o valoare de 1,2 milioane de lei. Am realizat și două foraje la Peștere care alimentează și Donstantin Daicoviciu și la Mâtnicul Mare. Dacă decontările vor urma cursul firesc, în această perioadă de stare de urgență sper ca până la sfârșitul anului să fie finalizate toate lucrările.”, ne-a precizat primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș.

Deocamdată s-a introdus reţeaua principală, cu branşamente la Peştere, s-au realizat parțial branșamentele la Mâtnicul Mare, mai sunt de realizat branșamente la Maciova, şi s-au introdus cam 3 km de rețea la Constantin Daicoviciu. Până în prezent s-a realizat peste 60% din lucrare și s-a început construirea unei stații de tratare a apei la Peștere, pentru că studiile arată că aici apa din foraj are cele mai bune proprietăți, a mai specificat edilul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș.