Adrese de la sindicalişti pentru Ponta

La Congresul social-democraților, care a avut loc în weekend, au fost invitați să participe și liderii sindicali de la UCMR, din învățământ sau reprezentanți ai administrației publice locale.

Situația dezastruoasă în care se află Uzina Constructoare de Mașini Reșița a fost readusă în atenția liderilor de la centru, care au fost prezenți în orașul de pe Bârzava. Mai mult, și președintele FEN Caraș-Severin le-a expus celor prezenți în sală situația învățământului din Caraș-Severin.

Spre deosebire de cei doi lideri sindicali, președintele CNS Cartel Alfa, Marian Apostol, a considerat că este insuficient doar să le pună în vedere social-democraților perioada proastă prin care trec angajații DSP. Astfel că acesta a așternut pe hârtie două adrese, pe care le-a înmânat senatorului Ilie Sârbu, în ideea ca acestea să ajungă mai departe, la premierul Victor Ponta.

„I-am transmis situația semnalată de Sindicatul Igienam din cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, în contextul anunțatei desființări a Direcțiilor de Sănătate Publică. De asemenea, am dorit ca premierul Victor Ponta să cunoască situația din sistemul bugetar, apărută ca urmare a deciziei Curții de Conturi privind stabilirea unor debite pe care oamenii trebuie să le plătească în urma declarării ca ilegale a sumelor compensatorii primite în perioada 2010-2013. S-au adus argumente care evidențiază legalitatea sumelor plătite și s-a propus o soluție de rezolvare a acestei situații”, a declarat Marian Apostol, președintele CNS Cartel Alfa Caraș-Severin pentru „Express de Banat”.