La CODRU, băutura consumată în timpul festivalului va fi servită în pahare reutilizabile

pahare reciclabile codru
po 1000x100px (3)

Festivalul CODRU își dorește să prevină poluarea naturii așa că toate băuturile consumate în timpul celor patru zile de sărbătoare vor fi servite în pahare reutilizabile. La prima băutură cumpărată se va reține la bar o garanție de 10 lei; la fiecare băutură, festivalierii vor primi un pahar curat, iar la finalul evenimentului, banii le vor fi restituiți dacă aduc paharul înapoi. Cei care doresc pot lua paharul acasă, ca suvenir.

CODRU este primul festival eco-friendly din România: fiecare bilet este un copac plantat. Până acum, inițiatorii festivalului au organizat două sesiuni de plantare și ecologizare, în 2019 și 2022, iar împreună cu cei 2.000 de voluntari au plantat 8.000 de puieți.

Și anul acesta, fiecare participant la festival se alătură misiunii de reîmpădurire și ecologizare a zonei, arie naturală protejată de interes național. Pădurea Bistra adăpostește specii de arbori, dar și habitate naturale. Se întinde în partea central-nordică a Timișului, în lunca stângă a râului Bega, pe 177 de hectare și este împrejmuită de localitățile Ghiroda, Moșnița, Recaș, Bucovăț și Timișoara.

În prezent, în planul urbanistic general al localităților Ghiroda este prevăzut un proiect de amenajare a zonei care duce spre una dintre cele mai sălbatice zone de recreere din România. Aici va fi amenajat un parc, precum și un areal în care să se desfășoare evenimente.

banner 1000 x 100 hd

Anul acesta, între 25 și 28 august, la CODRU vor concerta Dub FX, Hooverphonic, Nneka, Kadebostany, Deliric X Silent Strike cu CTC & Muse Quartet, Macanache, Surorile Osoianu & Lupii lui Calancea, Implant pentru Refuz, Om la lună, Robin and the Backstabbers, Alexandrina, Alexandra Ușurelu, El Negro, Via Dacă, Jurjak, Melting Dice, Alex Super Beat, Gojira & Planet H feat. Psihotrop, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Florin Chilian, Pragu’ de Sus și Mrk & Mircea Ardelean și mulți alții.

Artiștii vor urca pe cele patru scene tematice ale CODRU Festival 2022: Sub Soare, În Poiană, Pe Val, Sub Codru. Toate detaliile pot fi consultate aici. În incinta perimetrului delimitat va fi pregătită și o zonă pentru camping. La intrare va fi amenajată parcarea pentru mașini. De asemenea, linia M30 va circula în zilele de festival cu program prelungit.

03 britannia 1000 x 100 gif