La ce filme s-au uitat lugojenii în 2022? „Minionii 2”, „Jurassic World” și „Motanul încălțat”, în topul preferințelor publicului

cinema bela lugosi 2
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Cinematograful „Bela Lugosi” din Lugoj a avut 13.003 spectatori la 950 de spectacole pe parcursul anului trecut. Cum anii 2020 și 2021 au fost afectați de pandemie, sălile de cinema fiind închise sau funcționând cu mari întreruperi, sub reguli stricte de distanțare socială, anul de referință luat a fost 2019, când au fost programate 961 de spectacole.

Față de anul 2019, s-a înregistrat o scădere a numărului de spectatori cu 15%. După pandemie, interesul pentru cinema a fost mai scăzut, procentul de la Lugoj fiind același cu cel înregistrat pe țară.

Un lucru bun este că, din cei peste 13.000 de spectatori înregistrați anul trecut, jumătate, adică 6.715, au fost copii, elevi și studenți, ceea ce confirmă interesul tinerilor pentru spectacolele de cinema.

De aceea, nu este de mirare că filmele de animație pentru copii și blockbusterele au fost preferatele publicului lugojean în 2022. Cele mai mari audiențe le-au avut „Minionii 2”, „Jurassic World” și „Motanul încălțat”, „Omul Păianjen – Niciun drum spre casă”, toate fiind producții 3D, proiectate în sala roșie a cinematografului. Este o tendință interesantă, având în vedere că, în general, anul trecut au rulat mai puține producții 3D decât în anii trecuți.

„Romina VTM”, record de încasări la început de an

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

„O altă tendință pe care am constatat-o a fost succesul filmelor românești. Am înregistrat un reviriment față de anii trecuți, cu filme precum «Capra cu trei iezi», care a avut încasări foarte bune, de asemenea Mirciulică și câteva comedii românești, precum «Secretul lui Zorillo». Aici a fost prezent la lansare lugojeanul Sorin Palciuc, care a făcut parte din distribuție în rolul Centurionului. Pot spune că, în general, filmele românești au avut audiență foarte bună față de alți ani. În acest an avem un mare interes al publicului față de Romina VTM, lansat în acest an, pentru care avem încasări foarte bune și vom extinde perioada de difuzare, așa cum procedăm cu fiecare peliculă de succes. Până la urmă este vorba de încasări. În două săptămâni, procentul de ocupare a sălii a fost de peste 90%. Ca număr de spectatori, a depășit «Avatarul»”, spune ing. Sorin Cîrstoiu, coordonatorul activităților Cinematografului „Bela Lugosi”.

În afară de blockbustere, au mers bine și filmele horror, printre cele mai vizionate fiind „Halloween – Sfârșitul” și „Orfana. Îngerul morții”.

„Din păcate, am avut filme românești foarte bune, dar care nu au înregistrat o audiență pe măsură. După părerea mea, ar fi putut fi vizionate, mai ales de elevi. Aș da ca exemplu «Spion de Ocazie», un documentar excelent realizat despre al Doilea Război Mondial, de la Transilvania Film. Un alt exemplu este «Eroii de la Podul Jiului», un film foarte interesant și bine făcut, după părerea mea, dar care nu s-a bucurat de succes nici la Lugoj, nici în restul țării. Se dovedește că cinematograful este preferat pentru partea distractivă, nu pentru documentare”, adaugă ing. Sorin Cîrstoiu.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/