La Caransebeș, deșeurile vor fi depozitate inteligent

insule ecologice digitalizate

25 de insule ecologice digitalizate pentru depozitarea selectivă a deșeurilor vor fi montate în oraș, în acest an.

Primarul Felix Borcean a semnat, recent, contractul de finanțare pentru proiectul câștigat pe Fondul de Mediu, prin care se va moderniza mare parte din sistemul de colectare a deșeurilor din oraș. În urma semnării contractului, municipalității de pe Timiș și Sebeș urmează să i se livreze, de către Administrația Fondului de Mediu, 25 de insule ecologice digitalizate pentru depozitarea selectivă a deșeurilor, care vor fi, ulterior, montate în mai multe zone din oraș.

Insulele vor fi supraterane, cu containere încasetate, fiecare având o capacitate de 1,1 metri cubi, pentru fracțiile: deșeuri biodegradabile, reziduale, deșeuri de plastic și metal, de sticlă, carton și hârtie. Noile structuri de colectare a deșeurilor vor fi digitalizate și  vor fi amplasate în zonele aglomerate ale municipiului, deservind maximum 200 de persoane fizice arondate care vor primi cartele electronice pentru acces. Datorită sistemului lor digital, insulele vor aduna și date cu privire la nivelul de colectare a deșeurilor.

„Noile structuri de colectare selectivă a deșeurilor vor înlocui pubelele actuale din punctele de colectare de pe raza municipiului, vor fi protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, iar operarea insulelor ecologice va fi realizată de către operatorul de salubritate din Caransebeș. Investiția va avea un impact esențial în ceea ce privește reducerea volumului de deșeuri biodegradabile din municipiu cu până 50%. Contractul pentru cele 25 de insule ecologice a fost semnat, urmând ca Administrația Fondului de Mediu să ni le livreze în următoarele luni, august – septembrie, nu avem o dată exactă.”, a precizat primarul Felix Borcean

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

 

 

banner maxagro