La Caransebeș, cursurile nu se mută în online!

felix borcean

Primarul municipiului de pe Timiș și Sebeș este categoric: „școala în online este o catastrofă pentru toată lumea”, motiv pentru care administrația locală va lua toate măsurile necesare pentru ca elevii să nu mai treacă printr-un astfel de episod, așa cum s-a întâmplat în perioada pandemiei.

Majorarea tarifelor la energie și gaze naturale îngrijorează autoritățile locale. Unele au luat deja măsuri și au alocat sume din bugetul local instituțiilor de învățământ prin care să asigure acoperirea cheltuielilor necesare pentru următoarea perioadă. Chiar și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara zilele trecute că vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece, trasând directive clare pe această linie inspectoratelor școlare.

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, este de părere că lucrurile trebuie privite cu mult calm, panica nefiind o soluție. „Tot vorbim de facturi foarte – foarte mari. Și noi ne-am speriat, la un moment dat, când am văzut că a explodat prețul pe bursă, dar între timp a scăzut. Vom vedea. Să vină perioada rece și să vedem ce se întâmplă, pentru că și anul trecut au fost aceleași discuții.”, a spuns Borcean.

Legat de o posibilă intrare a instituțiilor de învățământ din Caransebeș în sistem online pe durata sezonului rece, Borcean elimină din start această variantă: „Eu nu agreez varianta de online pentru școli, și nu o agreează nici profesorii, nici elevii, și nici părinții. Nimeni! Ar fi poate o scuză dacă prețurile ar fi extraordinar de mari, dar nici așa nu cred că s-ar impune o astfel de măsură, pentru că școala în online este o catastrofă pentru toată lumea. Amputezi o întreagă generație de elevi, fie că e pandemie, fie că sunt prețuri mari la utilități. Nu cred că se va ajunge aici. Cel puțin, în Caransebeș, voi lupta cu toate puterile să facem tot ce va fi nevoie pentru ca școala să rămână în mediul firesc.”, a mai mai spus Felix Borcean.