La Bocșa se licitează autobuzele care vor circula goale pe străzile orașului!

autobuze bocsa 620x400

Și nu, nu este o glumă, este concluzia trasă în urma discuțiilor avute cu primarul Bocșei, care a explicat că, în acest moment, pe actualele mijloace de transport în comun nu circulă mai mult de 150 de călători pe zi.

După două licitații anulate, administrația locală din Bocșa a reluat procedura de achiziție publică pentru patru autobuze electrice, pentru care au fost depuse deja mai multe oferte. Vehicule sunt cumpărate printr-un proiect european și ar urma să ruleze pe străzile orașului, cel mai târziu, în toamna anului viitor. Primarul orașului, Mirel Pascu, speră ca, de această dată, lucrurile să decurgă normal, astfel încât contractul cu firma câștigătoare să fie semnat cât mai rapid.

„Au fost vreo două licitații anul trecut, și ambele au fost anulate. Am reluat problema când am ajuns primar, iar la această oră ne aflăm în procedură de licitație pentru achiziția a patru autobuze electrice, printr-un program european. Avem deja oferte depuse pentru ele, după care intrăm în perioada de evaluare a acestora. Sper ca măcar una dintre ele să fie conformă și să îndeplinească toate condițiile cerute în caietul de sarcini, pentru că după încheierea contractului cu firma câștigătoare și până la livrarea autobuzelor vor mai trece luni bune. Pentru astfel de autobuze, comenzile se fac dinainte, este o treabă puțin mai complicată, decât la celelalte.”, ne-a spus Mirel Pascu.

Iar dacă pe mulți primari o asemenea investiție nu poate decât să-i bucure, Pascu este sceptic în privința rentabilizării acestui serviciu, din cauza numărului mic de călători, considerând că pentru un oraș cum este Bocșa, câteva microbuze erau suficiente.

„Transportul local este asigurat în Bocșa, dar este deficitar. Vom încerca să-l ținem cum putem la limita de supraviețuire, până vom achiziționa aceste autobuze, însă pentru Bocșa patru autobuze sunt multe, având în vedere că noi nu transportăm mai mult de 150 de oameni pe zi. Câteva microbuze erau suficiente.”, a subliniat primarul Bocșei.