La Bienala Art Encounters 2021, o șuetă cu vin, despre artă!

adina stefanescu

Bienala Art Encounters 2021 continuă la Timișoara, iar pentru vineri după-amiază, de la ora 18, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși”, a fost programat un nou eveniment „Chill after work” cu Adina Ștefănescu – o șuetă despre arta contemporană la un pahar de vin. Participarea este liberă, însă rezervarea în prealabil este obligatorie, locurile fiind limitate.

Înscrieri se pot face online, la adresa https://www.accontrasens.ro/start/chill-after-work/, telefonic, între orele 10-16, la numărul 0727.148.992 sau prin e-mail la: contact@artencounters.ro

„Chill after work” se dorește a fi o introducere în arta contemporană pentru un segment de public cel puțin contrariant, dar numeros și dezirabil: cei care muncesc, deci sunt independenți financiar, consideră că au gusturile bine definite și delimitate, dar nu au suficient timp să aloce artei, nu sunt obișnuiți să investească în arta contemporană și nu sunt antrenați în dezbaterile despre artă, pentru că adesea preocupările lor zilnice nu sunt tangente cu arta. Cu toate acestea, mulți cumpărători de artă sunt de fapt corporații care caută investiții! Iar corporațiile înseamnă oamenii din interiorul ei. De la arta stradală la advertising, de la ilustrații la arta monumentală, de la stencilsurile de pe pereți la expozițiile pop din galerii și muzee, arta contemporană transmite mereu o emoție puternică și te scoate din zona de confort, din obișnuite și prejudecăți prin transfigurarea banalului și folosirea de ready-made-uri pentru a crea forme noi de expresivitate. Împreună vom încerca să înțelegem cum este cel mai potrivit să navigăm prin lumea artei contemporane”, este explicația autoarei Adina Ștefănescu, transmisă pe pagina asociației.