La Armeniș, se reiau atelierele gastronomice

we wilder armenis

Toamna aceasta, accentul se pune pe plante din flora spontană care să fie incluse în produse locale din Armeniș.

Campusul We wilder se transformă din nou într-un adevărat „laborator” de „inventică” în domeniul culinar. În fiecare an, aici au loc ateliere în cadrul cărora participanții dezvoltă produse alimentare noi folosind ingrediente mai puțin obișnuite. „Anul acesta va fi alături de noi Noemi Hugel, bucătar chef din Timișoara. Va sta la Armeniș câteva luni. A început deja să tatoneze terenul și discută cu doamnele din zonă cu care deja ne cunoaștem. Ne dorim însă să descoperim și alte persoane care să ni se alăture”, am aflat de la Oana Mondoc, manager pentru dezvoltare în comunităti și inovatie la WWF România.

Produsele care vor fi inventate și testate în cadrul atelierelor, vor fi prezentate spre testare în diverse locații din orașele din zonă. We wilder vrea să dezvolte produsele care vor stârni interesul cel mai mare prin găsirea unei finanțări care să susțină localnicii să înființeze unități de procesare. „Atelierele de anul trecut s-au concentrat pe diverse forme de fermentare. Alături de specialiști din Spania și România, au fost testate tipuri de saramuri, s-au produs soiuri de brânză maturată și sosuri mai deosebite. Dintre toate produsele de atunci, sosurile continuă să fie preparate și acum”, a mai spus Oana Mondoc.

We wilder invită doamnele din Țara Gugulanilor pasionate de cules, de grădină și de artă culinară să se alăture acțiunii de anul acesta. Atelierele vor dura între trei și cinci ore fiecare și vor avea loc în zilele de miercuri din lunile august-octombrie, prima întâlnire fiind programată pe 7 august. Participarea este gratuită iar înscrieri se pot face aici până cel târziu luni, 6 august. Doamnele interesate pot intra însă în legătura cu organizatorii și pe durata desfășurării proiectului. Se dorește stabilirea unei colaborări pe termen lung cu persoane care să realizeze produsele „inventate” în cadrul atelierelor sau să furnizeze ingredientele pentru ele. Proiectul poarta numele de „Resilient Seeds for Women” și se desfășoară cu sprijinul Ambasadei SUA in România.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/