La Aquacaraș poate veni doar un manager mai bun, nu unul numit politic!

Cel puțin asta susține președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, despre un fotoliu pe care e bătaie mare de tot!

Două proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de la finele lunii septembrie au dat naștere la speculații cu privire la înlocuirea lui Anatoli Liber de la șefia SC Aquacaraș. În primul rând, consilierul judeţean PSD Marius Bălean a primit mandat express în scopul convocării „adunării generale în ședință extraordinară pentru desemnarea unor administratori provizorii până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor societății”. Al doilea proiect votat în plen a privit „stabilirea numărului membrilor care compun Consiliul de Administrație al SC Aquacaraş SA, aprobarea achiziționării serviciilor unui expert independent specializat în recrutarea resurselor umane, precum și constituirea Comisiei de selecție prealabilă a membrilor întreprinderii publice”.

Președintele CJ, Silviu Hurduzeu, a ținut să risipească orice speculație, explicând că e vorba doar despre o procedură firească, obligatorie la fiecare patru ani. „În septembrie a încetat mandatul membrilor în Consiliul de Administrație. Din acest motiv, au fost două proiecte de hotărâri, care să reglementeze cadrul în care să funcționeze societatea Aquacaraș în perioada următoare. Una prin care este mandatat reprezentantul Consiliului Județean ca autoritate tutelară pentru a prelungi mandatele actualilor membri în Consiliul de Administrație pe o perioadă de 4 luni. Pe de altă parte, a început, la nivelul Consiliului Județean, procedura de selecție a noilor membri în Consiliul de Administrație. Ca să lămurim un aspect, selecția membrilor în Consiliul de Administrație din candidați se face ținând cont de legislația actuală, în speță Ordonanța 109/2011 aprobată prin lege în 2016, ordonanță care se referă la guvernarea corporatistă a societăților care au în acționariat fie stat, fie autorități locale și județene, cum este societatea Aquacaraș. Ținând cont de aceste aspecte, am demarat procedura de selecție în Consiliul de Administrație al societății. Va fi elaborată o scrisoare de așteptări, iar pe baza ei, cei care doresc să își depună CV-ul, îl vor depune cu ceea ce au ei de gând să facă în mandatul lor de 4 ani în Consiliul de Administrație al societății Aquacaraș”, a explicat șeful administrației județene.

leader board 728 x 90 px

Hurduzeu a mai spus că, în ciuda faptului că Aquacaraș este o societate comercială la care Consiliul Județean are o participare majoritară, numirile se vor face de către o societate specializată în recrutare de personal. Cu alte cuvinte, nu va conta deloc apartenența politică, de care se legau atâția.

„Selecția se va face de către un expert independent în resurse umane, firmă care va fi contractată de Consiliul Județean și va demara această procedură de selecție. Ulterior, Consiliul de Administrație va alege managerul societății Aquacaraș. Poate participa oricine. Există o prevedere în ordonanță care spune că membrii actuali ai Consiliului de Administrație pot depune solicitarea de a face parte din Consiliul de Administrație pe perioada următoare”, a mai afirmat Hurduzeu.