Jurnalista Lia Lucia Petric Epure a lansat al șaptelea volum la Reșița!

promovare online Timisoara Casa Auto

Cartea „Politic și apolitic”, semnată de reșițeancă, a fost lansată joi, la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Volumul este, de fapt, o selecție a mai multor articole scrise în ultimii ani. „De-a lungul vieții m-au marcat multe lucruri. Printre altele, imensul dosar politic al tatălui meu, unde eu figuram ca infiltrată. Toate acestea şi multe altele m-au făcut să caut întotdeauna adevărul. Avem datoria să căutăm mereu adevărul. Acest volum este a şaptea carte a mea, o selecţie din textele ultimilor patru ani. Lansarea cărții aici vine ca un răspuns firesc la legătura mea cu Reșița, pentru că aici mi-am petrecut adolescența. De aceea și în carte există subiecte legate de Reșița, de Caraș-Severin”, a afirmat Lia Lucia Petric Epure.

Subiectele prezentate în carte sunt legate de personaje publice, în special din spațiul bănățean. De la religie și până la viața politică din zona de vest, dar și din capitală, pasionații de lectură pot găsi subiecte interesante și bine documentate, așa cum le-a descris chiar autoarea volumului.

Prezentarea volumului a fost făcută de o altă jurnalistă, care s-a impus în mass-media din Reșița, imediat după 1990.  „O știu pe Lia Lucia Petric Epure sau mi-a rămas întipărită imaginea ei din perioada în care se lupta cu clanurile mafiote din Timișoara. A fost și este o luptătoare. A ales calea mai dificilă din jurnalistică. Luptă cu dreptatea și nu se teme de cuvinte. Pot spune că este o carte care va deveni istorie”, a precizat Dorina Sgaverdea, la lansarea de carte care a avut loc la sediul Palatului Administrativ.

promovare banner maxagro

Acțiunea a avut loc în prezența liderului de la Palatul Administrativ. „Volumul Liei Lucia Petric Epure, la a cărui lansare am participat, este o radiografie a vieții publice din Timișoara, dar pot să spun, din întregul Banat. Lia este un observator fidel, dar și un împătimit al societății din Banatul de astăzi, pe care o percepe atât din punctul de vedere al evenimentelor, dar mai ales din punctul de vedere al personalității personajelor din ansamblul societății politice, reprezentanți ai clerului, oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației. Toate domeniile sunt atinse în această carte, care reproduce o serie de articole scrise în ultimii ani, pe care Lia Lucia Petric Epure le-a publicat în cotidianul Ziua de Vest. Nu întâmplător acest spirit rebel sau nonconform cu anumite tipare are în atitudinea sa și o dimensiune națională. O carte ilustrată de Stefan Popa Popa’s, ceea ce-i dă încă o amprentă de valoare”, a declarat, cu acest prilej, Sorin Frunzăverde, prezent în cartea lansată joi, la Reșița.

Cartea a apărut la Editura de Vest din Timișoara. Ilustrația cărții a fost realizată de artistul Ștefan Popa Popa`s și însumează mai multe caricaturi ale unor figuri publice din România, personaje cunoscute, care sunt „subiecte” ale unui capitol – portrete de politicieni.

Lia Lucia Petric Epure este lector. univ. dr. al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Comunicare și Administrație Publică, dar și al Universității „Vasile Goldiş” din Arad.

publicitate tmc 640