Administrația locală s-a pregătit din timp cu lucrările de reabilitarea a drumurilor care s-au distrus peste iarnă cu materialul antiderapant. Administrația Lupu dă asigurări că firma a fost deja contractată, astfel că din luna aprilie, cel mai târziu, muncitorii se pot apuca de treabă.
Cum primăvara bate la ușă, și administrația locală ia din timp măsuri să curețe orașul, să acopere gropile și să tragă semnale de alarmă astfel încât să grăbească finalizarea de urgență a proiectului de alimentare cu apă și canalizare a orașului. Asta, pentru că, odată finalizat, poate fi depus spre finanțare cel mai amplu proiect de asfaltare din istoria comunității locale. Calculele sunt făcute deja, proiectul este scris în mare măsură, însă turnarea de beton în paralel cu spargerile Aquacaraș nu își are sensul, ci ar fi doar o risipă de bani.
„Momentan, am luat măsurile necesare pentru acoperirea gropilor și bineînțeles că angajații primăriei au contractat deja o firmă care se va ocupa de acest aspect. De asemenea, vom începe și curățenia de primăvară, astfel că întreg orașul își va schimba fața. Sperăm să mai câștigăm și bani pentru reabilitarea termică a altor blocuri și încet-încet ne îndreptăm spre mai bine”, a afirmat edilul-șef Matei Lupu.
Acesta a adăugat că fost aprobată în Consiliul Local suma de 500 mii lei. Din acești bani urmează să toarne covor asfaltic pe aleile Ștefan cel Mare și George Enescu, ambele incluzând zona garajelor și parcarea din fața centrului de afaceri, care dă spre piața agroalimentară. Din aceeași sumă se vor face reparații la drumuri, care vor consta în plombări prin stropiri succesive.
Reabilitarea totală, în stand by momentan!
În atenția primăriei nu sunt doar lucrările de acoperire a gropilor apărute peste iarnă. Administrația Lupu a pregătit proiectul „Modernizare străzi secundare în Moldova Nouă și Moldova Veche”. Obiectivul general al acestuia este de modernizare a 7.572 de metri de străzi secundare în ambele părți ale localității. Lucrările specifice atingerii acestui obiectiv sunt reabilitarea părții carosabile, reabilitarea trotuarelor, reabilitarea bordurilor, modernizarea și extinderea canalizării pluviale. Rezultatul direct, explică Matei Lupu, este îmbunătățirea structurii rutiere existente în orașul Moldova Nouă.
„Din păcate, valoarea totală a proiectului este 21.167.767,88 de lei, suma fiind astronomică pentru bugetul nostru. În schimb, până când se vor încheia lucrările de apă-canal, vom căuta soluții pentru a finaliza proiectul, astfel încât să îl depunem pentru finanțare. Fie un proiect transfrontalier, fie pe bani guvernamentali, vom vedea. Cert este că momentan nu poate avea loc o intervenție radicală pe drumuri pentru că tot ceea ce am construit s-ar strica ulterior și am risipi banii, fie ei și europeni”, a declarat edilul-șef.
Șoferii care circulă pe Clisura Dunării ar trebui să fie în siguranță. Lucrările de consolidare a versantului și de protecție se apropie de 90%. Vor fi gata la început...
Profesor din Lugoj, acuzat de comportament neadecvat. Poliția face anchetă
Informare privind depunerea solicitarii de emitere a Avizului de Gospodărire a Apelor
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281