Județul Timiș a epuizat stocurile de teste de salivă pentru elevi

teste saliva
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

În pragul valului 5 al pandemiei de Covid-19, județul Timiș a rămas fără teste de salivă pentru elevi. Inspectoratul Școlar Timiș nu a primit nicio informație de la Ministerul Educației cu privire la momentul în care vor fi furnizate noi stocuri.

În magazia Inspectoratului Școlar Timiș nu se mai găsește niciun test de salivă pentru elevi. Anunțul a fost făcut, astăzi, de către șeful instituției, Marin Popescu, care susține că în cazul în care nu vor fi livrate noi stocuri, elevii nu vor mai putea fi testați săptămâna viitoare.

Sunt epuizate stocurile de salivă în școli. Nu știm ce vom face de săptămâna viitoare. Dacă nu primim teste de salivă până vineri, este clar că nu avem cum să-i testăm pe elevi săptămâna viitoare. Dacă unitățile de învățământ doresc să testeze mai departe elevii până vin testele de salivă, pot face asta făcând o solicitare Direcției de Sănătate Publică pentru teste antigen”, a declarat Marin Popescu.

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Timiș, în această săptămână, în urma testării elevilor, au fost depistate 15 cazuri pozitive, din care zece au fost confirmate după ce s-a realizat testul PCR.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

În acest moment, la nivelul județului Timiș sunt șapte școli care și-au mutat activitatea exclusiv în online. Este vorba de Liceul Teoretic Baptist din Timișoara, Grădinița cu Program normal Calacea, Grădinița cu Program normal Sângeaurge, Liceul Teoretic Buziaș, Liceul Teoretic Dositei Obradovici, Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” și Școala Gimnazială „Rudolf Walter”.

Până în prezent, 7.808 elevi din județul Timiș sunt vaccinați, iar procentul de imunizare în rândul dascălilor este de 75%.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/