Judeţul Caraş-Severin va avea primul parc botanic. Unde va fi amenajat?

Cel mai apropiat parc botanic este cel din Timişoara, astfel că, dacă natura tot a fost extrem de ofertantă cu cărăşenii, oficialii iau şi primele măsuri ca să amenajeze şi în judeţ un astfel de obiectiv.

După ce au deschis primul centru de voluntariat din Valea Bistrei în incinta Casei de Cultură din Oțelu Roșu, acum voluntarii care activează pe lângă Episcopia Caransebeșului au în plan să amenajeze un parc botanic.

Ideea lor a fost bine primită de primărie, care a identificat deja spațiul pe care îl va pune la dispoziția voluntarilor. ,,Tot ei au făcut și centrul de ajutorare din oraș, iar acum au venit cu o inițiativă care pe mine mă bucură foarte mult și care îi va bucura și pe locuitorii din Oțelu Roșu, și anume să le punem la dispoziție două hectare de teren pe care le-am depistat în zona Gai pentru a face, prin finanțarea lor, un parc botanic”, a precizat edilul-șef Luca Mălăiescu.

Potrivit primarului, construirea unui astfel de parc va fi de bun augur pe plan local, pentru că ar fi o premieră pentru județul Caraș-Severin. În plus, ar putea deveni un punct de atracție turistică atât pentru locuitorii județului, cât și pentru turiștii care străbat localitatea.

Deși discuțiile sunt încă într-un stadiu incipient, atât aleșii locali, cât și reprezentanții executivului sunt extrem de entuziasmați, mai ales că primul pas va fi făcut din această direcție prin aprobarea unui proiect de hotărâre.

FOTO: http://gradina.acasa.ro/