Judecătorul Maldea vs. interlopul Crețu, în sala de judecată! Imaginile flagrantului și scurgerile de informații pot răsturna totul!

Trimis în judecată pentru că ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, într-un dosar instrumentat de DIICOT în care mai sunt reținute infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals şi favorizarea făptuitorului, fostul judecător al Tribunalului Caraș-Severin, Nicușor Maldea, va sta din nou față în față cu interlopul Crețu, cel care i-a dat mită și a ajutat la prinderea magistratului în flagrant.

După doi ani de proces la Curtea de Apel București, cercetarea judecătorească se reia aproape de la zero în cazul lui Nicușor Maldea. Instanța a încuviințat reaudierea tuturor martorilor din rechizitoriu şi a celor propuși pe parcursul procesului și a cerut procurorilor DIICOT să pună la dispoziție toate actele de urmărire penală (înscrisuri şi înregistrări audio-video) cu privire la infracţiunea de luare de mită prin intermediul inculpatului Constantin Adrian Dunăreanu, zis Crețu. Aceste înregistrări audio-video urmează să fie audiate în şedinţă publică! Tot în faţa instanţei de judecară vor fi vizionate înregistrările din timpul celei de-a doua confruntări dintre denunţătorul Dunăreanu şi fostul judecător Maldea. Acestea vor fi confruntate cu cele consemnate în procesul verbal de confruntare. Curtea de Apel București a mai dispus audierea tuturor părţilor vătămate indicate în rechizitoriu şi a tuturor părţilor civile constituite în cauză.

Poate cel mai important însă, instant a solicitat către DIICOT să comunice „datele destinate exclusiv informării procurorului de caz, furnizate de Serviciul Român de Informaţii; planul de acţiune comun, încheiat între procurorul care a instrumentat urmărirea penală şi reprezentantul Serviciului Român de Informaţii, care a făcut parte din echipa operativă comună; solicitarea scrisă şi argumentată a procurorului care a instrumentat urmărire penală prin care a cerut Serviciului Român de Informaţii declasificarea informațiilor, materialelor şi documentelor pe care le-a apreciat ca având utilitate probatorie determinantă pentru soluţionarea dosarului de urmărire penală – informările şi rapoartele de activitate transmise, de procurorul care a instrumentat urmărirea penală către Serviciul Român de Informaţii prin care procurorul a comunicat modul de valorificare a informaţiilor şi sesizărilor primite de la Serviciul Român de Informaţii”. Multe din probele administrate în cauză ar putea deveni nule dacă acestea au fost obținute prin intermediul SRI, ceea ce i-ar simplifica foarte mult situația lui Nicușor Maldea.

Inculpat în același dosar penal, lichidatorul Ion Tudor a obținut și el reaudierea tuturor martorilor din rechizitoriu, precum și a martorilor audiaţi în cursul urmăririi penale. Instanța a admis și proba cu expertiză contabilă și a solicitat DIICOT şi Serviciului Român de Informaţii să comunice care sunt actele din cursul urmăririi penale ce au fost efectuate de către procurori în colaborare cu angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii.

DIICOT trebuie să mai comunice ceva. Numele şi calitatea persoanelor care au avut acces la dosarul de urmărire penală, respectiv la efectuarea de copii de pe plângerile penale şi denunţurile formulate în acest dosar! Dacă există participanţi la procesul penal care au solicitat şi au obţinut copii de pe plângerile penale şi denunţurile formulate în acest dosar, cine sunt şi care este calitatea procesuală a acestora şi data la care au obţinut respectivele copii! Dacă procurorul de caz a procedat conform reglementărilor interne, la informarea procurorului ierarhic superior despre pretinsul acces neautorizat al inculpatului la plângerile penale şi denunţurile formulate în acest dosar, dacă a fost efectuată vreo anchetă administrativă în acest sens şi care a fost rezultatul acesteia!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/