Judecătoarea Iulia Motoc, în fața studenților de la Universitatea de Vest Timișoara

iulia motoc din timisoara judecator la curtea penala internationala
1000x100 (2) mbmr 1000x100

În cadrul conferinței „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, Iulia Motoc, judecătoare la Curtea Penală Internațională, va susține prelegerea cu titlul „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Evenimentul va avea loc marți, 27 februarie, de la ora 17, în sediul central al Universității de Vest din Timișoara (bd. Vasile Pârvan nr. 4), Amfiteatrul A01. Cei care vor să participe la conferință trebuie să se înscrie aici.

Născută la Timișoara, Iulia Motoc a fost judecătoare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, anterior la Curtea Constituțională a României. Este expert în drept internațional și profesor universitar în cadrul Universității București.

Iulia Motoc se va afla la Timișoara în calitate de Special Guest Professor la programul de licență în Drept european și internațional. Program derulat de Facultatea de Drept din UVT, în cadrul căruia va susține, de asemenea, o serie de prelegeri.

Muzeul TM

„Coeziunea Europei depinde semnificativ de modul în care științele juridice oferă un cadru unitar de exprimare a drepturilor cetățenești din UE. Prezența la UVT a personalităților internaționale care se află angrenate în practica juridică de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului ne oferă un prilej aparte de a înțelege mai bine cum se desfășoară acest laborios proces de aplicare a dreptului european și internațional.”, a spus Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a inițiat anul trecut seria de conferințe „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, în care invitați sunt actuali sau foști judecători de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Aceștia discută pe teme legate de puterea de coeziune a dreptului, prin dimensiunea sa internațională și regională, în contextul unui risc sporit de fragmentare a Europei.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/